Ventspils Lidostas teritorijā pulcējās rekordliels jaudīgāko Baltijas un Eiropas dragreisa automašīnu skaits, lai cīnītos par jauna ātruma rekorda uzstādīšanu. Pateicoties Ventspils pašvaldības atbalstam, Ventspils sacensību posms, lieliskā trases seguma dēļ, kļuvis par iespaidīgu šovu un plaši apmeklētām sacensībām.

Šogad skatītājus priecēja iespaidīgs Didža Grunduļa moto šovs un moto dragreisa šovs, par lielisku atmosfēru parūpējās [Ex] da Bass.

Dragreisa festivāla sacensības bija šī gada vērienīgākais dragreisa pasākums, jo tā ietvaros norisinājās arī Baltijas kausa ieskaite un Lietuvas dragreisa čempionāta 3. posms. Dalību sacensībās bija pieteikuši līdz šim Latvijā neredzēti dalībnieki no Somijas, Zviedrijas un Baltijas valstīm.
Lielāko publikas interesi piesaistīja MOGO šovs, kur skatītājiem bija iespēja klātienē vērot izaicinājuma braucienu starp TESLA un ilgadējo sacensību autobraucēju Jāni Lambertu. Diemžēl tehniskās problēmas pievīla Jāni Lambertu, piekāpjoties Raiderim Raitim. Atbildi parādā Mogo šova ietvaros nepalika dalībnieks no Zviedrijas Nick Eklund, kas ar veiksmīgu startu uzvarēja šajā duelī. Savukārt Jānis Lamberts ieguva godpilno 1.vietu Latvijas ieskaites Super street AX klasē.

Pēc ilgu gadu pārtraukuma, sacensībās piedalījās sporta meistars dragreisa disciplīnā Normunds Lācis, kas uzstādīja trases un personīgo rekordu- 8,2 sekundes, iegūstot Lietuvas Čempionāta ieskaitē godpilno 1.vietu Outlaw klasē. Jāatzīmē, ka prestižajā Outlaw klasē piedalījās septiņi dalībnieki, kur visi sportisti bija apņēmušies labot esošo ātruma rekordu.

Baltijas kausa ieskaitē skatītājiem bija iespēja redzēt profesionālus moto braucējus, kuru motocikli ir speciāli sagatavoti šīs disciplīnas prasībām. Moto ieskaitē uzvarētāji bija igauņu pārstāvji Gert Erm un vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Karit Kirss.

''Esam sevi kā organizatori šogad pieteikuši skaļi - pasākums ir sasniedzis starptautisku mērogu un atpazīstamību. Aktīvi plānojam sadarboties nākošgad ar citu valstu Auto federācijām, lai nākošgad Latvijā noorganizētu Eiropas posma norisi. Vēlamies pateikt īpašu paldies sadarbības partnerim MOGO un Ventspils pašvaldībai par finansiālu atbalstu šī pasākuma norisei, un tiekamies nākošgad vēl vērienīgākā pasākumā!'' komentē sacensību organizatori.

Šogad arī Street klase bija dalībniekiem bagāta, līdz ar to konkurence un sīvas cīņas šajā klasē bija īpaši izteiktas, kas liecina ka dragreisa disciplīna ar katru gadu kļūst populārāka.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ventspils Laiks 12.08.2024, 13:49:43

    Gaidīsim nākamgad Eiropas posmu Ventspilī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: