Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs ceturtdien Parīzes olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 73 kilogramiem raušanā nepacēla sākuma svaru un pēc otrā mēģinājuma no sacensību turpināšanas atteicās, sacensības beidzot bez rezultāta.

Vienīgais Latvijas svarcēlājs spēlēs raušanā sāka ar paceltu 147 kilogramus smagu stieni, taču neviens no trim tiesnešiem mēģinājumu neieskaitīja tehniskas kļūdas dēļ, svaru virs galvas dabūjot ar saliektu elkoni.

Atkārtoti ceļot 147 kilogramus, stieni neizdevās dabūt virs galvas.

Trešajam mēģinājumam bija pieteikti 150 kilogrami, taču sportists uz paaugstinājuma nedevās, no mēģinājuma atsakoties.

Suharevs Parīzes olimpiskajās spēlēs juta problēmas labajā plecā jau pirms pirmā mēģinājuma, sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) teica Suhareva treneris Eduards Andruškevičs.

"Ritvars visu iesildīšanās periodu cēla normāli, mazie svari sākās ar 135 kilogramiem. Tos ņēma iesildīšanās laikā, ja juta plecu. Kad pacēlām nedaudz vairāk svaru pirms pirmā mēģinājuma, viņam vispār nesanāca un teica, ka jau tad plecā juta problēmu," teica treneris.

"Kad mēģināja 147 kilogramus, it kā bija labi, bet kaut kā nepabeidza kustību. Nedaudz bija kaut kas ar plecu un viņš to kustību amortizēja, tāpēc neieskaitīja. Bija pacelts, bet rokas nedaudz atslābināja," turpināja treneris.

Viņš atklāja, ka Suharevam otrajā mēģinājumā bijis grūti noturēt svaru plecos, tāpēc tika nolemts uz trešo mēģinājumu pacelt svaru, lai iegūtu papildu laiku.

"Nolēmām uz trešo mēģinājumu mainīt svaru, lai pa to laiku nedaudz pamainītu iesildīšanos. Viņš izrāva 100 kilogramus, bet 120 bija jau grūti noturēt. Ritvars pateica, ka plecam ir viss un nevar noturēt, ka nekas nesanāks, plecs slikti jūtas. Domāju, ka tagad, kad atbrauks atpakaļ uz Latviju, vajadzēs pārbaudīt plecu magnētiskajā rezonansē. Varbūt kaut kas ir noticis," skaidroja treneris.

"Jau pēc iesildīšanās bija jūtīgs plecs, kaut arī dakteri izdarīja visu. Izmantojām teipus, lai varētu vairāk noturēt, bet nevarēju noturēt svaru, plecs lec ārā. Varu uzraut virs galvas, bet nevaru noturēt. Pat nav ko komentēt," teica svarcēlājs.

"Pēc operācijām vienmēr lec plecs ārā, bet pēdējos mēnešos diezgan jūtīgi. Cerēju uz labāku rezultātu un domāju, ka šodien izturēs," turpināja Suharevs, kuram iepriekš tika veikta labā pleca operācija.

Pirmais mēģinājums Suharevam bija teju izdevies, taču viņš atklāja, jau tajā patraucējis plecs. "Likās, ka noturēšu, bet nogāja uz leju un uzreiz bija neieskaitīts mēģinājums. Otrajā darīju visu, bet nenoturējās," piebilda sportists.

Viņš atzina, ka raušanā plānoja tikt galā ar 150 kilogramiem, kas ļautu ieņemt atzīstamu pozīciju.

"Cerēju to izraut un jau būtu labi. Nekāds uztraukums nav, tikai trauma. Pirmo reizi dzīvē neko nepacēlu raušanā. Mēģināju iesildīšanās laikā 110 kilogramus, bet par to nesanāca. Jūtos, ka esmu visus pievīlis," izcēla Latvijas svarcēlājs.

Pirms trim gadiem Tokijā Suharevs finišēja sestais svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Dzīves Cilvēciņš 09.08.2024, 09:44:20

    Nav par ko uztraukties. Tas ir individuālais sporta veids, tur viņš pārstāvēja tikai sevi, nebrauca kāda cita sportista vietā. Nevienu viņš nav pievīlis, Kariņam un Rinkēvičam no tā slikti nepaliks.

    Arī KĀPĒC valdes privātajiem lidojumiem ir nauda, bet LOK un LSF nav, lai kvalitatīvi izārstēt sportistu specializētā sporta traumu klīnikā? Vajag mainīt attieksmi sportam, citādi, mums vienmēr pienāksies zīmēt sportistiem papīra medaļas.

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 09.08.2024, 15:45:18

    Bij vaidziks ņemt Slimib-Lapp.Tad būt attaisnojoš Iemesl,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: