No 26. jūlija līdz 11. augustam notiek Parīzes Olimpiskās spēles, kurās startēs Ventspils Olimpiskās vienības svarcēlājs Ritvars Suharevs, treneru Eduarda Andruškēviča un Viktora Ščerbatiha vadībā. Ritvara starts ir paredzēts 8. augustā plkst. 20.30 (pēc Latvijas laika).

Svarcēlājs Ritvars Suharevs Parīzē piedalīsies savas karjeras otrajās olimpiskajās spēlēs. 2021. gadā Tokijā – debijas spēlēs Ritvars summā pacēla 358 kilogramus un izcīnīja 6. vietu. Toreiz gan tas bija vēl viņam ierastajā svara kategorijā – līdz 81 kilogramam. Salīdzinot ar iepriekšējām olimpiskajām spēlēm no septiņām svara kategorijām ir palikušas piecas. Ritvaram nācās pielāgoties un pāriet uz vieglāku svara kategoriju – līdz 73 kilogramiem. Svara kategorijā līdz 73 kilogramam Parīzes Olimpiskās spēlēs piedalīsies 12 svarcēlāji.

Parīzes Olimpiskām spēlēm Ritvars kvalificējās iekļūstot IWF (Starptautiskā Svarcelšanas federācija) rangā 7. vietā.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos. No Ventspils Olimpiskās vienības sportistiem debijas Olimpiskajās spēlēs Ernestam Zēboldam 8. vieta BMX frīstailā, bet Rūtai Katei Lasmanei 22. vieta trīssoļlēkšanā. Kārlis Pauls Lasmanis un Latvijas 3x3 basketbola izlase izcīnīja 4.vietu.

Parīzes spēļu programmā iekļauti 32 dažādi sporta veidi un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Sekot līdz sportistu startiem varēs LTV1, LTV7 un LSM.lv kanālos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: