Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrā vīriešiem nevainojami turpina spēlēt Latvijas basketbolisti. Latvieši turnīra trešajā spēlē viegli tika galā ar Ķīnas izlasi, pārspējot to ar graujošu rezultātu 22:8.

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīru Latvijas 3x3 basketbolisti, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, vakar turpināja ar uzvaru Nīderlandes izlasi. Šodien Latvijas basketbolistiem priekšā divas cīņas, no kurām pirmā bija pret Ķīnas izlasi, kas vakar pārsteidza, uzvarot favorītus no Serbijas.

Spēli ļoti labi sāka Lācis, vispirms apturot pretinieku līderi Ninu Žanu, bet pēc tam realizējot divus tālmetienus. Otrās minūtes ievadā no distances trāpīja arī Miezis, nostiprinot Latvijas izlases vadību ar 6:0. Kamēr Žans, kurš vakar terorizēja serbus, spēlēja viens, tikmēr latviešiem problēmas neradās.

Pēc divām nospēlētām minūtēm pirmā bumba laimīgi ievēlās grozā arī pēc Ķīnas uzbrukuma, uz ko Raimo un Lasmanis atbildēja groza apakšā (9:1). Miezim pēc teju trīs ar pusi spēlētām minūtēm izdevās pārtvert bumbu un raidīt to grozā no distances (12:3). Pēc minūtes pārtraukuma Raimo izskoloja pretinieku, spēlējot ar muguru pret grozu, tikmēr Žans trāpīja pirmo tālmetienu. Uz to atbilde bija Lācim, kurš arī bija precīzs no distances (15:5).

Latvieši nedomāja atslābt, turpinot graut Ķīnas izlasi. Rezultāta starpība pieauga līdz 13 punktiem, kad no distances trāpīja Lasmanis. Ķīnieši centās tikt vismaz līdz 10 gūtajiem punktiem, tālmetienu realizējot Žanam. Neilgi pēc tam Žans realizēja arī soda metienu, bet Lācis ar tālmetienu lika punktu spēlei, latviešiem izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs ar 22:8.

Latvijas 3x3 basketbola izlases spēles:
2.augusts 00.05 pret ASV;
2.augusts 15.05 pret Franciju;
2.augusts 20.05 pret Serbiju;
4.augusts 19.00 pret Poliju.

Olimpisko spēļu sportistu startiem varēs sekot līdz LTV1, LTV7 un LSM.lv kanālos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: