Pagājušās nedēļas nogalē, Ventspils Piedzīvojumu parkā notika starptautiskais petankas turnīrs “Ventspils 2024”. Turnīrs norisinājās jau piecpadsmito reizi, un ir izveidojies par vienu no nozīmīgākajām sezonas sacensībām petankā Ventspilī.

Pirmajā sacensību dienā - sestdien par Ventspils kausiem sacentās trijnieku komandas, svētdien  dubultspēļu disciplīnā par kausiem cīnījās pāru komandas. Turnīrā vienotā konkurencē startēja gan junioru, gan vīriešu, sieviešu, jauktās, gan senioru komandas.  

Komandas šogad tika pārstāvētas ar spēlētājiem no četrām valstīm - Francijas, Lietuvas, Zviedrijas un Latvijas. Mājinieki - Ventspils kērlinga kluba spēlētāji bija pārstāvēti trīs trijnieku komandās un sešos dubultspēļu pāros. Turnīra pirmajai spēlei pretiniekus noteica izloze, tālāk tika aizvadītas trīs spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, kam sekoja finālturnīrs, kura trīs spēlēs par Ventspils kausiem cīnījās astoņas labākās komandas, bet pārējās cīnījās par augstāku vietu grupās un turnīra kopvērtējumā.

Trijnieku sacensībās labāko četriniekā iekļuva Ventspils kērlinga kluba komanda “Kurland” - Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs un Itallo Šroms, Latvijas kluba “Kangars” komanda, kurā kopā ar Latvijas spēlētājām Gintu Miglāni un Jekaterinu Soiku startēja zviedrs Džonijs Ekholms. Kluba “Sport Boule Cluba Riga” komanda “R3” ar Sandru Krilovu, Gintu Mistri un Jevgeņiju Broku sastāvā, kā arī komanda “Nyons”, kurā startēja Ventspils kērlinga kluba spēlētājas Agita Puriņa un Eva Martinsone kopā ar Patriku Audiarnu - spēlētāju no Francijas.
Abas ventspilnieku pārstāvētās komandas, uzvarējušas savas pusfināla spēles, satikās fināla spēlē, kurā ar rezultātu 13:8 uzvarēja ''Kurland'' vīri - Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs un Itallo Šroms, kļūstot par 2024. gada turnīra uzvarētājiem, turnīra otrās komandas godu atstājot komandai “Nyons”. Trešo vietu trijnieku sacensībās spēja izcīnīt komanda R3”, kas ar 13:3 pārspēja komandu “Kangars”.  
 
Diemžēl, svētdien nepieredzēti jaudīgu un ilgstošu lietusgāžu apstākļos, kad pusfinālu izspēles laikā kašonets (mērķa bumbiņa) laukumos jau peldēja ūdenī, dubultspēļu sacensības bija jāpārtrauc, un galējo vietu sadalījumu tiesnesim nācās noteikt pēc notikušo spēļu rezultātiem - par turnīra uzvarētājiem  dubultspēlēs kļuva komanda “Latvija/Zviedrija”, kurā startēja Ginta Miglāne un Džonijs Ekholms, otrajā vietā “Kurland” vīri- Raido Blumbergs un Gints Greifs- Getliņš, trešie komanda “Vikingi“ ar Jekaterinu Soiku un Jāni Lāci sastāvā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: