Olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā trešdien svinēja otro uzvaru divās Parīzes olimpisko spēļu turnīra spēlēs. Latvija ar 21:12 pieveica Nīderlandi.

Latvijas izlasē astoņus punktus un divas rezultatīvas piespēles sakrāja Lasmanis, pa pieciem punktiem guva Lācis, kura kontā arī četras atlēkušās bumbas un rezultatīva piespēle, un Miezis, kurš sakrāja arī sešas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, bet Raimo kontā trīs punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem septiņus punktus guva Vortijs de Jongs, trīs - Dimeo van der Horsts un divus - Arvins Slahters.

Latvieši bija precīzāki viena punkta (9/10 pret nīderlandiešu 7/15) un divpunktu metienos (5/15 pret 2/15), bet nīderlandieši -  soda metienos (1/1 pret 2/6).

Latviešiem bija vairāk rezultatīvu piespēļu (6:0), atlēkušo bumbu (21:13), kā arī kļūdu (7:5).

Pirmo punktu spēlē guva Raimo, bet Vortijs de Jongs, kurš guva savas komandas pirmos četrus punktus, panāca neizšķirtu.

Dimeo van der Horsts pirmoreiz spēlē panāca divu punktu pārsvaru - 5:3, taču Lācis un Lasmanis rezultātu izlīdzināja - 5:5.

Lasmanis ar soda metienu, Raimo un Lācis guva trīs punktus pēc kārtas, atkal vadībā izvirzot Latviju - 8:6.

Lācis ar tālmetienu panāca 10:7 pārsvaru, bet uzvaru latviešiem nodrošināja divi Lasmaņa un viens Mieža tālmetiens, pēc kura rezultāts tapa 17:9.

Miezis no diviem soda metieniem iemeta vienu, bet spēli ar tālmetienu 54 sekundes pirms mača beigām pabeidza Lasmanis.

Ceturtdien Latvija tiksies ar Ķīnu un ASV.

3x3 basketbola turnīrā Parīzē piedalās astoņu valstu komandas - ASV, Francija, Ķīna, Latvija, Lietuva, Nīderlande, Polija un Serbija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: