Saistībā ar ārkārtas situāciju 1. oktobrī, kad pilsētas centrā tika aizturētas trīs personas, no kurām viena pārvietojās ar automātiskajam ierocim līdzīgu priekšmetu, visās pilsētas skolās un bērnudārzos darbosies drošības jeb SOS pogas. Šādu pogu nospiežot, signāls nonāks Pašvaldības policijas dežūrdaļā, kas ļaus policijai operatīvi reaģēt ārkārtas situācijās.

«Zinu, ka skolās bija satraukums,» iknedēļas preses konferencē sacīja Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Guntis Blumbergs. Viņš pastāstīja, ka, lai uzlabotu drošību izglītības iestādēs, pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu, ka visi bērnudārzi un skolas būs aprīkoti ar drošības jeb SOS pogām, kas ļaus Pašvaldības policijai uzreiz saņemt ziņu gadījumos, ja būs noticis kas ārkārtējs, un nekavējoties izbraukt uz izglītības iestādi.

Izglītības pārvaldes vadītājas vietnieks Oskars Tērvids informē, ka kopumā ieplānots ierīkot 55 drošības jeb SOS pogas – katrā skolā pa trim, izņemot 6. vidusskolu, kur būs četras drošības pogas, bet bērnudārzos, kur jau ir vārti un ieejas durvis ar koda atslēgu, – pa divām drošības pogām. Šobrīd Izglītības pārvalde aktīvi strādā, lai ierīkotu nepieciešamos vājstrāvas tīklus, bet Ventspils Digitālā centra speciālisti nodrošinās nepieciešamos programmēšanas un instalēšanas darbus. Tērvids domes vadībai apsolījis, ka darbi būs pabeigti līdz 15. oktobrim.

Gan Blumbergs, gan Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Ojārs Rudzītis pateicās cilvēkiem, kas nepalika vienaldzīgi un izsauca Pašvaldības policiju. «Pašvaldības policija vienmēr ir aicinājusi sabiedrību būt atsaucīgiem un, ja redz šādus gadījumus, momentā zvanīt. Iespējams, ka mēs šīs personas būtu aizturējuši daudz ātrāk, ja mēs būtu ātrāk saņēmuši informāciju. Tādēļ atkārtoju vēl un vēl – mēs aicinām iedzīvotājus zvanīt Pašvaldības policijai uz dežūrdaļu, ja redz kādas bīstamas situācijas,» teica Rudzītis. Savukārt Blumbergs atgādināja, ka «mēs visi dzīvojam vienā pilsētā un esam atbildīgi cits par citu». Arī viņš mudināja, redzot ko aizdomīgu, nekautrēties zvanīt Pašvaldības policijai.

Blumbergs skaidroja, ka šobrīd skolās drošību dienas laikā uzrauga dežuranti, bet naktīs izglītības iestādes ir pieslēgtas SIA Koblenz tehniskajai apsardzei. «Mēs plānveidīgi strādājam pie tā, lai uzlabotu skolu mācību vidi. Sešās skolās – 2. vidusskolā, 4. vidusskolā, 6. vidusskolā, 1. pamatskolā, 3. pamatskolā un Valsts 1. ģimnāzijā – ir izbūvēti kabeļi videonovērošanas sistēmas ierīkošanai. Nākamajā gadā ir plānota automātiskās apsardzes sistēmas modernizācija 2. pamatskolā un Centra sākumskolā. Visās šajās skolās ir plānots uzstādīt arī videonovērošanas kameras. Mēs pie tā strādājam, lai skolās gan bērni, gan izglītības darbinieki un arī vecāki justos droši,» teica Blumbergs.

Tā kā šobrīd notiek izmeklēšana, plašāku informāciju par notikušo incidentu Pašvaldības policijas priekšnieks nevarēja sniegt.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Pornieks Pirms 1 nedēļas, 1 dienas

    Mums pagalmā bija tāda anegdote : muktim nu!

  • -2
    Pilsēta Pirms 1 nedēļas, 1 dienas

    Kaut kā jocīgi, ka līdz šim tādu pogu nebija.
    Mums jau kā parasti gaidām kad notiks nelaime un pēctam bravūrīgi rīkojamies. lĪdzīgi kā sagaidām plaušu vēzi un tikai tad atmetam pīpēšanu un meklējam informāciju cik daudz dārzeņu jāēd dienā.

  • -2
    Heinrich Pirms 1 nedēļas, 1 dienas

    Viltus trauksmes būs vai ik dienas.

  • -1
    Pornieks Pirms 1 nedēļas, 1 dienas

    Pienes tikai ķeblīti!

  • -1
    (ට ̥̆ ට) Pirms 6 dienām, 14 stundām

    "Pilsētai" pēc saviem pretvalstiskajiem komentāriem par tautas ansambļiem un kultūru - vispār pseidonīms jānomaina! Pašam bija jābūt tik gudram!
    Situācijas mainās - kādreiz skolās un b/d dežurēja policisti, kad situācija normalizējās, tad iztika bez viņiem. Kad atkal parādās "nelīdzsvarotie" - ir tikai normāli pieņemt mērus. Poga - t.i. mūsdienīgāks risinājums par dežurantu.

  • 0
    Pornieks Pirms 6 dienām, 5 stundām

    Tā arī sauksies : "Muktim nu" poga.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: