Šodien tiek sākta kampaņa "Tavu krūšu drošībai", kuras laikā ar ārsta rīkojumu sievietes no 40 gadu vecuma varēs veikt mamogrāfijas izmeklējumu. Lai saņemtu pakalpojumu bez maksas, nepieciešams iepriekš noformēts ārsta norīkojums, informē labdarības fondā "Rozā vilciens".

Pēc fonda sniegtās informācijas, krūts vēzis pērn laupījis vairāk nekā 400 sieviešu dzīvību, tāpēc no šodienas sāksies plašāka kampaņa "Tavu krūšu drošībai", aicinot sievietes domāt par krūšu veselību.

Latvijā bieži vien krūts vēzi atklāj 3. vai 4.stadijā. Kampaņas "Tavu krūšu drošībai" pamatā ir atklāsme, ka sievietēm nav pietiekami spēcīgi krūšu drošības protokoli, lai gan iespēja saskarties ar krūts vēzi dzīves laikā ir vienai no astoņām sievietēm.

Kopš savas dibināšanas 2014.gadā fonds "Rozā vilciens" sniedzis atbalstu vairāk nekā 1000 sievietēm, kuras cīnījušās ar krūts vēzi. Fonds turpina nodrošināt palīdzību, piedāvājot individuālas psihologa un psihoterapeita konsultācijas, kā arī fizioterapijas nodarbības, kas atvieglo ārstēšanās procesu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: