Valsts SIA “Autotransporta direkcija” (ATD) ir izsniegusi atļauju pašvaldības SIA “Ventspils reiss” komercreisu veikšanai maršrutā “Rīga - Ventspils”. Komercpārvadājumi tiks uzsākti ar 9. septembri, tā dažādojot iespējas izmantot sabiedrisko transportu un nodrošinot kvalitatīvāku, un pasažieriem ērtāku pakalpojumu nekā valsts dotētajos reisos.

Dienā tiks apkalpoti 14 komercreisi – 7 uz Rīgu un 7 atpakaļ. Pamatā tie tiks izpildīti ar komfortabliem tūrisma klases autobusiem, būtiski uzlabojot komforta līmeni pasažieriem. Atsevišķi reisi tiks izpildīti ar starppilsētu autobusiem, kuros biļešu cena attiecīgi būs zemāka.

Tūrisma klases autobusos ir komfortablāki sēdekļi, būs pieejama tualete, bezmaksas WiFi un bezskaidras naudas norēķini. Komercreisi tiks izpildīti ekspreša režīmā, tikai ar dažām pieturām, maksimāli samazinot laiku ceļā. Uz Rīgu varēs aizbraukt pat 2 stundās un 40 minūtēs. Atbraucot no Rīgas, pēc Ventspils autoostas, autobuss turpinās ceļu arī līdz pieturām “Inženieru iela” un “Pļavas iela”.

Braukšanas biļešu cenas komercpārvadājumos būs no 9 līdz 13 EUR, atkarībā no pakalpojuma komforta līmeņa un pieprasījuma.

Paralēli komercreisiem pasažieriem tiek saglabāta iespēja izmantot arī valsts dotētos pārvadājumus, saskaņā ar ATD noteikto kustību sarakstu, pieturvietām un atbilstoši izvirzītajām kvalitātes prasībām. Vienlaikus no 9.septembra ATD veic izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā – tiek mainīti atsevišķu autobusu reisu atiešanas laiki un izpildes dienas.

Sīkāku informāciju var atrasts pašvaldības SIA “Ventspils reiss” mājas lapas sadaļā “Kustības saraksti”. Neskaidrību gadījumā darba laikā var zvanīt Pārvadājumu daļai pa tālruni 63622422.

Lasi vēl

Komentāri (63)

  • 0
    Mārtiņš Lācis Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Vai uz šiem reisiem attieksies valstī noteiktie biļešu iegādes atvieglojumi, piemēram ( 3+, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti utt.)?

  • 0
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    zvanīju viņiem - iepriekšpārdošanā nebūs - tikai ja ir brīvas vietas pirms atiešanās....Jauns to redzēt no Ventspils-reissa.

  • -4
    yolo Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Vai nav bijis plānots autobuss darba dienās uz Rīgu agrās rīta stundās? Dotajā brīdī ar sabiedrisko nav iespēja nokļūt lidostā uz darba dienu rīta reisiesm, pa nakti nepaliekot Rīgā

  • -4
    yolo Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Tieši tas pats ir ar vakarā ielidojošajiem reisiem. Ja ielido ap 22, kad atgriežas Skandināvijas reisi, tad pēdējais autobuss ir aizgājis. Zinu personīgi vismaz 10 Ventspilniekus, kuri strādā Skandināvijā un regulāri lido, tapēc pieļauju, ka ir daudz vairāk.

  • -3
    Piciš Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Nu tā jau ir viņu problēma. Ja Skandināvijā ir labāk, lai arī tur masē. Un ja Latvija neapmierina, nav tiesību prasīt papildus pakalpojumus ķēniņiem. Tie tak visi bagātie celtnieki, vai lašu filētāji - varēs atļauties atbraukt ar taksi atpakaļ.

  • -1
    Dzimusi Ventspilī Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Rīgas lidostā tagad ir arī kapsulu viesnīcas, kur var pārnakšņot. Man uz lidojumu lidostā bija jābūt 5 no rīta, vai tad Ventspils Reisam bija jāuzņemas atbildība, kā mani nogādāt?

  • -1
    sranskis Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Un ko darīt tad, ja lidojums kavējas? Vai autobusam būtu jāgaida?

  • -2
    yolo Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Mans komentārs nav par pārvadātāja atbildību vai pienākumu,bet gan par to, ka trūkst pakalpojums konkrētā laikā, kuram varētu būt pieprasījums.

    Tas pats par Stenaline laiku savienojamību ar autobusu reisiem. Nezinu vai kāds to ir izskatījis, bet būtu interesanti uzzināt

  • -2
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    tie kas stradā Skandināvija var atļauties kādu vesnīcu Rīgā, bet invelīdi ar niecīgo pabalstu tiek atstāti bez iespējas braukt savlaicīgi no Ventspils iz slimnīcu un no Rīgas pēc slimnicas.... jo 08:00 un 19:00 ir bez atlaides tagad viņiem. Kā varēja pilsētas galvas tā uzturēties pret tiem kas ir vismazāk nodrošināti un ir jau ar slikto veselību?

  • -4
    yolo Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Soņai un līdzīgajiem. Šeit nevienu neinteresē jūsu subjektīvs viedoklis par to kas kuram būtu jāvar atļauties vai kas kuram pienākas. Kapēc, lai cilvēki atstātu savu naudu Rīgas viesnīcai, ja to var atstāt Ventspils Reisam un atlikumu iztērēt Ventspilī?

  • -1
    Spīdola Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Cik zinu, pirmais reiss no Rīgas uz Ve ir 7.10. Tā kā vajadzētu vienu krietni agrāk. Tagad Ve-ī var iebraukt tikai ap 10-iem.

  • -3
    Rabarberis Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Kādus reisus ATD pasūta, tādus arī pārvadātājs nodrošina. Laipni lūgta realitātē! Bet, atbildot uz jautājumu, tad publicētajā tabulā ir norādītas izmaiņas, tā kā būs tev reiss arī agrāk.

  • -2
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    ir 06:30 bet tas jau ne priekš visiem, jo invalīdi nevarēs atļauties. un stavēt pie autobusa gaidīt vai būtu brīva vieta vai nē - tas ir šausmīgi - INVALĪDIEM!! Nu tas ir Ventspils-Reiss attieksme!

  • -4
    Rabarberis Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Sonia, beidz čīkstēt un brauc uz Rīgu plkst.7:30 ar valsts dotētu reisu, kur problēma?

  • -4
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Manam ne imponēt tād būšan.Es ar sav Volg,kam spīdiks Irss uz haub,braucc un brauks.Aiz tō,ka es varet atļauties tō Bencin pulk iztēret,jo es ir vien Baron,le zinat.

  • -2
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Lai jau brauc ar to komfortu tie,kam naudu nav,kur likt.
    Prātīgs cilvēks tās trīs stundas izcietīs un nenomirs.Vēl naudu ietaupīs,par ko iestiprināties.

  • -1
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    bet nav reisu pēc 17:00 tiem kas nevar vai negrib maksāt vairāk.

  • -3
    Rabarberis Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Sonia, kā nav reisu pēc plkst. 17:00? Varbūt beidz rakstīt nepatiesu informāciju?

  • -4
    Ventspils Laiks Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Un ja vēl būtu Rail Baltica atzars uz Ventspili, vilciens agri no rīta un vēlu vakarā, tad būtu labi.

  • -1
    Piciš Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Nu gan tev sapņi un cerības!

  • -5
    Zirgam jāsmejas Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Nu takš no Ventspil vienu vēlo vajadzēja arī ieplānot - ap 9 vakarā! Tā IR problēma!

  • -1
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    problēma ka invalidiem um pārējime kas brauc ar atvieglojumiem tagad nav iespeju braukt savlaicīgi. Ne uz Rīgu, be no Rigas. Ventspils Reiss sita tos kam jāpalīdz, bet viņi nolēma otrādi.

  • -2
    Rabarberis Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Zirgam jāsmejas, vai tad ar to, kas kursē plkst.20:10 nepietiek?

  • -1
    sranskis Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Tikko apskatīju 1188.lv satiksmes sadaļu. Šodien, pašlaik nav iespējas izmantojot šo portālu nopirkt biļetes ne uz vienu t.s. komercreisu 09.09.2024., arī citās dienās tuvākā laikā nav tādu iespēju. Vai tas tā arī plānots vai kā?

  • 0
    ANDRIS SONDORS Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Kādēļ nevar palaist vilcienu uz Ventspili!i cilvēkiem komforts lielāks i ātrums un tualete arī!visi reisi pārpildīti,tādēļ arī komercreisi!un cilvēkiem lētāk būtu!agrāk tak vilciens bija!kādēļ miljonus bāzt rail baltica ja iekšējie pārvadājumi zema līmenī!

  • -6
    yolo Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Tie vilcieni tak bija šausmīgi. Ja vilciens brauc ilgàk kā divas stundas līdz Rīgai, tad nav no viņa jēga.

  • -3
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Ja vilcienā būtu atsevišķs smēķētāju vagons un bufete ar alu,tad varētu braukt kaut visas 4 stundas,kā senākos laikos,kad caur Jelgavu bij jābrauc.

  • -3
    sranskis Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Kaut vai tāpēc, ka ļaudīm jābūt Rīgā dažādos laikos. Pie mūsu iedzīvotāju skaita, blīvuma u.c. apstākļiem, maz ticams, ka vilciena kursēšana kaut vai pēc 3-4 stundām būtu ekonomiski un loģiski pamatota. Arī yolo arguments stipri pamatots.

  • 0
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    yolo, vilcient bija lielisks un tas gāja 1 st. 54 min - ar vienu pieturu Tumus-2.

  • -1
    žurka Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Kad tad tas bija? Pirms gadiem 30 vilciena brauciena ilgums bija 4 stundas.

  • -4
    yolo Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Mums laikam ir stipri atšķirīgs viedoklis, ko nozīmē lielisks vilciens. 2009. gadā no Ventspils līdz Rīgai bija jābrauc 2h 45min sēžot uz koka soliem.

  • -1
    еs Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Pasažieriem labākais risinājums bija tad, kad 50% reisu apkalpoja "Ventspils reiss" un 50% "Norma-A" ("Ecolines").

  • -4
    P SIA "Ventspils reiss" Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Cienījamā Sonia! Lūdzu neizplatiet nepatiesu informāciju! Gan no Ventspils uz Rīgu, gan no Rīgas uz Ventspili iespējams izmantot gan komercreisus, gan valsts dotētos reisus, kuros ir spēkā visas valsts noteiktās atlaides (vidēji 10 reisi dienā). Iesakām uzmanīgi iepazīties ar aktuālo autobusu sarakstu vai nu mūsu mājas lapā ventspilsreiss.lv, vai nu 1188.lv , vai nu autoosta.lv

  • -2
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Ventspils Reiss - mn nav nepatiesas informacijas. Es run'aju par piepras'itakiem reisiem - parasti pus autobusa no r'ita brauks pie 'arstiem vai uz slimnica,m. Pieprasitakie reisi ir 06:30 vai 08:05 - Tagad invalidiem tur nav vietas/iespejas. Vakara no Rigas 17:00 ok, p'ec tam 19:00 piepras'it'akajs NAV invelidiem un senioriem, ka ari gimenes 3+. Kur ir meli? Jus tik un ta ļaujiet ukrainiem braukt pa brīvu bet vietejiem - teju aizliegums jo naudas trūkst.

  • -5
    Rabarberis Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Sonia, ir taču izvēle braukt plkst. 5:30 vai plkst. 7:30, bet Jūs ar visu varu gribat tagad izspēlēt cirku par reisu plkst. 6:30.

  • -1
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    yolo - 1993 -1994 - 1 st 54 min - kupējas ar galdiņiem un video filmam - ļoti ātri un ērti - nekādu koku soļiņu.

  • -4
    P SIA "Ventspils reiss" Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Atbilde Mārtiņam Lācim: uz komercreisiem biļetes ar valsts piešķirtajiem atvieglojumiem nepārdos, ne autoostu kasēs, ne iepriekšpārdošanā. Pasažieris, kurš izmanto braukšanas maksas atlaides, biļeti uz komercreisu ar atlaidi varēs iegādāties pie autobusa vadītāja, ja izvēlētajā reisā būs brīvas vietas. Izņēmums ir pirmskolas vecuma bērni līdz 7 gadiem ieskaitot, kuriem vecāki varēs iegādāties braukšanas biļeti brīdī, kad pirks to sev.

  • -2
    Sonia Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Tieši to es rakstīju: pazemoti invalīdi.... liela daļa nevar paļauties uz veiksmi in gaidīt vai būs brīvas vietas. Tātad rakstiet atklāti - invalīdiem no 09.09.2024 nebūs atlaižu dažos reissos. Kamēr nezinajiet kā jūtas invalidi, varat viņu reķinā nopelnīt. Žēl un kauns ka tas notiek VENTSPILĪ!

  • -4
    P SIA "Ventspils reiss" Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Atbilde yolo: pateicamies par priekšlikumiem, bet šobrīd šādas izmaiņas nav plānotas. Diemžēl nav iespējams piemērot sabiedriskā transporta pakalpojumus katra pasažiera individuālajām vajadzībām.

  • -2
    yolo Pirms 2 nedēļām

    Paldies par atbildi. Nav jau runa par individuālu pasažieru velmēm, bet gan reisu laiku saskaņošana ar citu sabiedrisko transportu laikiem. Kā Ventspils prāmi vai Rīgas lidostu.

    Piemērs- Rīgas lidostā katru rītu, stundas laikā no 07:00 izlido aptuveni 15 reisi. Kas ir aptuveni 3000cilvēku. Un šie ir tikai Airbaltic reisi. Ja būtu mazais autobuss, kurš ap 05:00 būtu lidstā, pieļaju tam būtu pieprasījums. Tas pats par 5dienu vakara reisiem, kuri atgriežas Rīgā. Protams tirgus izpēte paliek Jūsu pārziņā, ja tādu vispār kāds veic..

  • -3
    P SIA "Ventspils reiss" Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Atbilde sranskim: Tas, ka nav iespējams iegādāties biļetes iepriekšpārdošanā, saistīts ar informācijas ievadīšanu sistēmā. Tikko informācija būs ievadīta, tā arī būs iespējams iegādāties biļetes iepriekšpārdošanā.

  • -3
    Žanis Ž. Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Ādolfonkuls zināja, ko darīt ar sabiedrības atkritumiem, Ventspils reiss, viennozīmīgi, arī...

  • -2
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Žanis Ž.kung.
    Rōks nōst no Šiklgrūber kung!
    Te neir tō īsto Viet,kur viņ peminet,le zinat.

  • -2
    Žanis Ž. Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Heil hitler, Ventspils reiss!

  • -4
    Sonia Pirms 2 nedēļām

    Rabarber, novēlu tev uzzināt kā jūtas invakidi un saprast kas nozime sagatavotirs un braukt pie ārstirm. Vispiemierotākie autobusi ir 06:30, 0730 un 08:00. Kā braukt uz autostu 05:30 ja nav transporta? 06:30 irs caur Pārventi - tas ir liels atvieglojums. Un atpalaļ - prieks ja varēsim 17:00, ja nu nē? Mēs uz,ārstēšanu braucam, varam dažreiz pēc 18:00atbrīvoties un kā?

  • -4
    Rabarberis Pirms 2 nedēļām

    Paldies par Jūsu laipnību un labo sirdi otram novēlēt to, ko pati jau noteikti nevēlētos uz sevis izbaudīt. Es ļoti labi zinu, kā ir aprūpēt gulošu cilvēku, kuru nevar ar sabiedrisko transportu nogādāt Rīgā pie speciālistiem, tāpēc priecājieties un esat laimīga, ka Jums vēl tāda iespēja IR!!! Un arī reisi tiek nodrošināti ar stundas intervālu, tikai Jums neizdabāt, jo tieši vajaga to reisu, kas pārtapis par komercreisu! Izskatās vairāk pēc Jūsu ambīcijām nevis nepieciešamības. Tikai atcerieties, ka viss dzīvē strādā pēc bumeranga principa !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: