Novērtējot Ventspils Olimpiskās vienības sportistu startus Parīzes olimpiskajās spēlēs, koncertzāles Latvija Green Room telpās Ventspils domes vadība tikās ar olimpiādes sportistiem – Kārli Paulu Lasmani, Rūtu Kati Lasmani, Ernestu Zēboldu, Ritvaru Suharevu, treneriem Nadeždu Seili un Gunāru Lūsveri, kā arī viņu ģimenēm.

«Pateicoties jūsu sportiskajai iesaistei, motivācijai, apņēmībai un talantam, mums visiem tika sagādātas neaizmirstamas emocijas, sekojot līdzi jūsu startiem Parīzes olimpiskajās spēlēs. Paldies jums par jūsu veikumu!» savā uzrunā sacīja pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs, sveicot mūsu olimpiešus. 

Pasākumā piedalījās Ventspils olimpieši – Kārlis Pauls Lasmanis, Rūta Kate Lasmane, Ernests Zēbolds, Ritvars Suharevs, viņu treneri un ģimenes locekļi, kā arī divi tiesneši, kuri strādāja olimpiskajās spēlēs – sporta vingrošanā Nadežda Seile un badmintonā Gunārs Lūsveris. Ar Ventspils domes piešķirto naudas balvu 3000 eiro tika sveikts Kārlis Pauls Lasmanis, kurš Parīzes olimpiskajās spēlēs kopā ar Latvijas 3×3 basketbola izlasi izcīnīja 4. vietu.

Piedalīties olimpiskajās spēlēs ir visu sportistu augstākais mērķis. Šajos sporta svētkos ik pēc četriem gadiem pulcējas pasaules labākie sportisti, lai godīgās sacensībās mērotos spēkiem un noskaidrotu labākos. Ventspils var patiesi lepoties ar saviem sportistiem un treneriem, viņu panākumiem, svinīgajā pasākuma norādīja domes priekšsēdētāja 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs. Sportistus un trenerus sveica Ventspils domes pārstāvji, izsakot atzinības vārdus un pasniedzot piemiņas balvu – katrs sportists saņēma īpaši darināto Hanzas pilsētas – Ventspils – sudraba monētu. Domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, sveicot Kārli Paulu Lasmani, aicināja sportistu raudzīties tikai uz priekšu, koncentrēties uz jauniem sportiskiem sasniegumiem par spīti tam, ka šajās olimpiskajās spēlēs mūsu 3x3 basketbolistiem bija jāsamierinās ar 4. vietu un jāpaliek bez medaļām. «Lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm, četrus gadus ir neatlaidīgi jātrenējas, ir jābūt veselībai, veiksmei. Un vēl ļoti svarīgs ikvienam sportistam ir atbalsts. Protams, ir nožēla par to, ka palikām bez godalgām, tomēr mūsu daudzie atbalstītāji, jo īpaši ģimene, liek mums sasparoties un saprast to, ka šāda mīlestība silda mūsu sirdis visvairāk un palīdz gūt arvien labākus rezultātus. Tādēļ vēlos pateikt milzīgu paldies visas savas komandas vārdā par to, ka tik stipri turat par mums īkšķus,» svinīgajā brīdī pauda Lasmanis.

BMX frīstaila riteņbraucējs Ernests Zēbolds, sakot paldies visiem atbalstītajiem, uzsvaru lika uz ģimeni, kas ir sportista lielākais atbalsts. Klausoties tik ļoti gaišā un patriotiski noskaņotā jaunajā sportistā, kuram ir tik liela mīlestība un cieņpilna attieksme pret savu ģimeni, ir pārliecība, ka Latvijas nākotne ir drošās rokās. «Mana ģimene ir vienmēr kopā ar mani un palīdz man tiekties uz maniem sapņiem un mērķiem. Bez viņu finansiālā un morālā atbalsta es nevarētu 18 gados sākt nodarboties profesionāli ar sportu. Ģimene ir mans lielākais atbalsts no pirmās dienas,» uzsvēra Zēbolds.

Sveicot sportistu trenerus, tiesnešus – Nadeždu Seili un Gunāru Lūsveri –, tika izteikti atzinības vārdi par nozīmīgo darbu, viņi, strādājot ar sportistiem, ne tikai tos trenē, bet arī audzina par personībām, iemācot visus svarīgākos olimpiskos principus. Latvijas badmintona tiesnesis Gunārs Lūsveris bija viens no 26 paaugstinājuma tiesnešiem Parīzes olimpiskajās spēlēs. Lūsveris bija pirmais paaugstinājuma tiesnesis no Latvijas, kurš tiesāja olimpiskajās spēlēs. «Mans ceļš līdz badmintona tiesnesim olimpiskajās spēlēs ir bijis gana ilgs, tādēļ biju ļoti gandarīts saņemt uzaicinājumu uz olimpiskajām spēlēm Parīzē. Ieguvu labi padarīta darba sajūtu,» sacīja Lūsveris.

Parīzes olimpiskajās spēlēs Latvijas 3×3 basketbola izlase, kuras sastāvā spēlēja Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, izcīnīja 4. vietu. Debijas olimpiskajās spēlēs BMX frīstailā finālsacensībās iekļuva Ernests Zēbolds un izcīnīja 8. vietu. Pirmajās olimpiskajās spēlēs startēja arī Rūta Kate Lasmane, kura trīssoļlēkšanā ar 13,76 metrus tālu lēcienu ierindojās 22. vietā. Savās otrajā olimpiskajās spēlēs Ritvars Suharevs svarcelšanā svara kategorijā līdz 73 kilogramiem raušanā nepacēla sākuma svaru un pēc otrā mēģinājuma no sacensību turpināšanas atteicās, sacensības beidzot bez rezultāta.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Heinrich Pirms 4 nedēļām, 2 dienām

    Vai ierindas deputātelis,kurš jau divreiz tiesāts par smagiem kriminālnoziegumiem,arī piederas pie domes VADĪBAS?

  • 0
    redhaired Pirms 4 nedēļām, 2 dienām

    ... ja ventpils "leonīds brežņevs" (aivars lambergs) pilsētas rosīgajā un veiksmīgajā dzīvē vairs nav tik pamanāms, tad viņa plikgalvis "sešinieks guntis" nepazūd ... no VB video un fotogrāfijās

  • 0
    redhaired Pirms 4 nedēļām, 2 dienām

    to Heinrich: viņš pats var nepiedalīties, nu bet to kontrolēs - kā vienmēr

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 4 nedēļām, 2 dienām

    Šaubu nav.Gan jau ir tā,ka Ventspilī netiek pieņemts neviens lēmums,kas nebūtu tīkams "Puzes pundurim".Tam ēst nedod,bet tikai,lai ļauj pazīmēties...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: