Fizikālā medicīna ieņem nozīmīgu vietu daudzu slimību ārstēšanā, medicīniskajā rehabilitācijā un slimību profilaksē. Ventspils poliklīnika piedāvā dažādas fizikālās terapijas procedūras pacientiem, tādējādi uzlabojot viņu dzīves kvalitāti.

Fizikālā terapija ieteicama dažādu reimatisku saslimšanu, artrītu, osteohondrozes, plaušu saslimšanu ārstēšanā. To plaši izmanto visdažādāko traumu (sastiepumu un lūzumu), ausu, kakla un deguna saslimšanu ārstēšanā. Ventspils poliklīnika piedāvā dažādu veidu fizikālās terapijas procedūras, piemēram, ultraīsviļņu terapiju, ultravioleto staru terapiju, magnētterapiju, ultraskaņas procedūras, lāzerterapiju, impulsu strāvu terapiju u. c. Pacientiem ir pieejamas četras kabīnes, katrā kabīnē ir vairāki aparāti. Pirms fizikālās terapijas procedūru uzsākšanas nepieciešama fizikālās terapijas speciālista konsultācija. Pacientam līdzi vēlams paņemt izrakstus ar diagnozi un iepriekš veikto izmeklējumu rezultātus, lai ārstam ir vieglāk nozīmēt nepieciešamās fizikālās terapijas procedūras. Atkarībā no nozīmētās procedūras, tās ilgums var būt no 5 līdz 15 minūtēm. Procedūra notiek, pacientam atrodoties guļus uz muguras vai vēdera, vai citā pozā atkarībā no procedūras un ārstējamās ķermeņa daļas. Katram pacientam pēc viņa vajadzībām tiek izstrādāta atsevišķa atveseļošanas programma. «Nereti pacienti atnāk ir virkni dažādu saslimšanu, tādēļ, lai iegūtu maksimāli labāko rezultātu, sastādām individuālu rehabilitācijas plānu,» stāsta fizikālās terapijas un rehabilitācijas ārste Eva Goba.

Fizikālās medicīnas procedūras var daudzveidīgi kombinēt, kā arī pielietot vairākas vienā apmeklējuma reizē. Sāpju mazināšanai tiek piedāvātas daudzas unikālas terapijas bez negatīvām blakusparādībām, piemēram, magnētterapija, augstas intensitātes lāzerterapija, triecienviļņu terapija. Fizikālās terapijas funkcija ir ne tikai mazināt sāpes un iekaisumus, bet arī veicināt profilaksi daudzu slimību gadījumos. Ar labiem panākumiem tās lieto hronisku slimību ārstēšanā, visbiežāk tās ir muguras sāpes, diska trūces, locītavu sāpes, ja ir locītavu artrīti un deformējošas artrozes. Vērā ņemamu efektu sniedz pacientiem ar dažādām traumām, piemēram, sasitumiem, saišu sastiepumiem, kaulu lūzumiem, izmežģījumiem. «Sportisti labprāt izmanto fizikālās medicīnas pakalpojumus traumu gadījumos, jo daudzveidīgais terapiju klāsts palīdz krietni ātrāk atgriezties ikdienas apritē,» norāda Goba.

Fizikālās terapijas faktori iedarbojas uz organismu caur ādu, elpošanas ceļiem, audiem un orgāniem, kas palīdz samazināt sāpes, iekaisumus, normalizē orgānu traucētās funkcijas, paaugstina organisma pretestības spējas. Vaicāta, kura fizikālās terapijas procedūra Ventspils poliklīnikā ir vispieprasītākā, speciāliste min lāzerprocedūru, jo tai ir maz kontrindikāciju, to bieži izmanto muguras sāpju gadījumos, ja ir deformējošas spondilozes, diska trūces. «Pacients tikpat kā nejūt procedūru, bet efektu gan. Dažreiz pacienti nobīstas no sarežģītajiem procedūru nosaukumiem, taču uztraukumam nav pamata, jo visas piedāvātās metodes ir saudzīgas un ar pierādītu efektivitāti,» uzsver Goba.

Pieteikties pa tālr. 63622131, [email protected]

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: