Tradicionāli augusta pirmajā nedēļas nogalē ar prieku un lepnumu uzņemam viesus mūsu Ventspils Pilsētas svētkos! Svētki, protams, ir arī mums pašiem, un tas ir īstais brīdis, lai atskatītos uz iepriekš paveikto, svinētu šodienu un plānotu rītdienu!

Ventspils ik gadu turpina attīstīties visdažādākajās jomās – tiek uzlabota pilsētas infrastruktūra, pieejams daudzveidīgs sporta, kultūras un izglītības piedāvājums, kvalitatīva veselības aprūpe un sociālais atbalsts.

Turpinās darbs, lai Ventspils būtu arvien ērtāka un mājīgāka vieta ventspilniekiem – arī šogad tiek remontētas ielas un ar pašvaldības atbalstu tiek labiekārtoti 11 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagalmi. Īpaši rūpējoties par mazāk aizsargātajiem iedzīvotājiem, kuriem palīdzība nepieciešama visvairāk, kopš 2023. gada esam paaugstinājuši visu 28 sociālo pabalstu apmērus. Pērn tika atklāts arī bērnu sociālās aprūpes centrs “Namiņš”, kas ir vieta, kur ģimeniskā vidē dzīvo bez vecāku gādības palikuši bērni gan no Ventspils, gan citām pašvaldībām.

Turklāt, realizējot iepriekš minēto projektu, tika atjaunota arī kultūrvēsturiska ēka Skroderu ielā 13/13A. Tāpat pēdējos gados vecpilsētā esam atjaunojuši ēku Akmeņu ielā 5, radot Digitālās transformācijas centru, kā arī ēku Kuldīgas ielā 4, kur ikdienu kvalitatīvi pavada īpašie dienas aprūpes centra “Cimdiņš” bērni un jaunieši.

Lai nodrošinātu izglītību visos līmeņos – no bērnudārziem līdz pat mūžizglītībai – nemitīgi tiek ieguldīti līdzekļi gan infrastruktūrā, gan izglītības satura nodrošināšanā. Vērienīgi remontdarbi pērn notika Ventspils 1. pamatskolā, bet šogad tiek uzlabotas drošības sistēmas septiņās Ventspils skolās. Turklāt, Ventspilī ir plašākais un daudzveidīgākais interešu izglītības piedāvājums aktīvai un izzinošai brīvā laika pavadīšanai bērniem un jauniešiem.

Ventspils sporta bāzes un infrastruktūra ir devusi pamatu mūsu sportistu panākumiem – vairāki sportisti Ventspils vārdu nesīs pasaulē, tagad piedaloties Olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Ventspils slimnīca ir kļuvusi plašāka: pirms diviem gadiem tika atklāts Kurzemes rehabilitācijas centrs, bet pērn – pārbūvētā laboratorija un Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas nodaļa.

Attīstot pilsētu, esam realizējuši vairākus ievērojamus projektus, piemēram, izveidojuši Zinātnes centru VIZIUM, kas divu gadu laikā nupat ir sagaidījis savu 300 000. apmeklētāju! Mums ir Baltijā lielākā vissezonas rodeļu trase, kas viena gada laikā ir sniegusi satraucošas izjūtas vairāk nekā 100 000 apmeklētāju. Pērn tika atklāta arī Gāliņciema bibliotēka, kas ir arī vietējās nozīmes kultūras centrs un kopā ar Latvijā vienīgo Mūzikas bibliotēku mūsu pilsētas bibliotēku tīklu padara pilnīgu.

Kultūras jomā šogad pavasarī ir atklāta jaunā Piejūras brīvdabas muzeja ēka ar ekspozīciju par zvejniecības tradīcijām Ziemeļkurzemē. Savukārt, iecienītais teātra nams “Jūras vārti” atzīmē jau 15. gadadienu, bet 5. jubileju tikko atzīmēja mūsu unikālā kultūras pērle – koncertzāle “Latvija”.

Ventspils ir nozīmīgs Latvijas rūpniecības centrs, šeit ir arī attīstīti viedo tehnoloģiju uzņēmumi. Tiek nerimstoši strādāts, lai piesaistītu investorus, kas jaunās ražotnēs radītu labi apmaksātas darba vietas.

Ventspils turpina attīstīties un pilnveidoties – pilsētu mēs veidojam kopā par prieku sev un citiem. Šobrīd ir uzsākta jauna aktīvās atpūtas veloparka izbūve Reņķa dārzā un ir noslēdzies iepirkums jaunas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas projektēšanai un būvniecībai Saules ielā 122. Tas būs pirmais tik apjomīgs šāda veida projekts Ventspilī kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Priecājos, ka Ventspilī dzīvo un strādā brīnišķīgi cilvēki, kuri prot svinēt svētkus un uzņemt viesus!

Novēlu ikvienam vēlmi un sparu līdzdarboties pilsētas attīstībā un būt lepniem par mūsu skaisto Ventspili! Lai visiem brīnišķīgi svētki! Daudz laimes 734. dzimšanas dienā, Ventspils!

Cieņā

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

Jānis Vītoliņš

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: