Jaunajā sezonā hokeja klubs Ventspils atgriezīsies Junioru attīstības hokeja līgas (JAHL) turnīrā, tādēļ notika komandas atlase, piesaistot jaunus dalībniekus vecumā no 16 līdz 20 gadiem. Interesi par dalību JAHL izrādīja ne tikai Ventspils hokejisti, bet arī spēlētāji no citām Latvijas pilsētām un pat valstīm.

HK Ventspils dibināts 2020. gadā, un tā mērķis ir nodrošināt profesionālu un veselībai draudzīgu vidi bērnu, jauniešu un arī sieviešu hokeja attīstībai. Klubā trenējas 140 hokejisti un 25 hokejistes, kuri sešu treneru uzraudzībā pilnveido savas sportiskās prasmes latviešu iemīļotajā sporta veidā. HK Ventspils kluba direktors Ričards Ozols ir pārliecināts – lai sasniegtu iespējami augstākus sportiskos rezultātus, ir svarīgi nodrošināt pilnu hokeja piramīdu: sākot no bērniem pirmsskolas vecumā, kas apgūst slidotprasmi, līdz junioru vecumam, Junioru attīstības hokeja līgas komandai – Latvijas čempionātam. Tādēļ jo īpaši liels gandarījums, ka uz JAHL komandas atlasi pagājušajā nedēļā ieradās 24 jaunieši. «Uz ledus kāpa mūsu kluba U16, U17 puiši, hokejisti no Rīgas, Brocēniem. Tāpat bija ieradušies jaunieši no Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Rumānijas. Ledus koptreniņa laikā un fiziskās sagatavotības testos tika izvērtēti labākie spēlētāji, kuri piedalīsies JAHL turnīrā nākamajā sezonā,» sacīja kluba direktors Ozols. Viņš arī piebilda, ka jaunieši labprāt izrāda interesi par Ventspils hokeja klubu, jo šeit var veiksmīgi apvienot sportošanu ar mācībām – liela daļa hokejistu mācās vai uzsāks mācības Ventspils Tehnikumā. HK Ventspils viena no prioritātēm ir ne tikai spēcīgs hokejists, bet arī izglītots, sabiedrisks cilvēks, «tādēļ mums ir svarīgi, ka jaunieši mācās,» piebilda Ozols.

Ventas Balss vēlējās uzzināt par hokeju kluba HK Ventspils aizvadīto sezonu, gūtajiem panākumiem, izvirzītajiem nākotnes mērķiem. Ieguldot smagu darbu sezonas garumā, hokeja kluba HK Ventspils U16 puiši tika pie čempiona titula Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta hokejā. Kopā U16 vecuma grupā jauniešiem 2023./2024. gada sezonā startēja septiņas komandas. Viens no kluba dibinātājiem Edgars Kurpics, runājot par aizvadīto sezonu, ar gandarījumu izceļ kluba labāko sasniegumu – U16 puišus, kas kļuva par Latvijas čempioniem. Viņi finālu mačos izcīnīja uzvaras pret Daugavpils sporta skolas U16 komandu. «Liels paldies puišiem – Latvijas čempioniem – par smago darbu sezonas garumā, sagādājot visiem Ventspils hokeja līdzjutējiem iespēju baudīt šo spēli ļoti labā līmenī! Paldies pašvaldībai un Sporta pārvaldei, kā arī Olimpiskajam centram par iespēju realizēt jauno hokejistu sapņus! Paldies komandas galvenajam trenerim Nikolajam Grebņovam par čempionu sagatavošanu!» uzsver Kurpics. Atsevišķus atzinības vārdus pelnījuši arī vecāki par ticību HK Ventspils klubam, par lielo atbalstu bērniem visa čempionāta garumā, jo īpaši spēļu finālos. Panākumus kaldināt sezonas laikā palīdzēja Ventspils un Mārupes hokeja klubu junioru apvienošanās, papildinot komandu gan ar Mārupes, gan Ukrainas spēlētājiem. Interesants ir fakts, ka komandas vārtus kopā ar vietējo vārtu vīru sargāja arī vārtsargs no Rumānijas, kurš pārcēlās uz dzīvi Ventspilī. Tāpat klubam starpsezonā izdevās piesaistīt spēlētājus no Talsiem un Rīgas. «Veiksmes atslēga slēpjas arī tajā, ka U16 vecuma puišiem treniņu procesā uz ledus ir 25 spēlētāji, ir četras spēlētāju maiņas, līdz ar to iespējams nodrošināt pilnvērtīgu treniņu procesu un savstarpējo konkurenci. Ļoti gribas ticēt, ka šī gūtā uzvara kļūs par stimulu tam, lai puiši turpinātu trenēties un pilnveidoties mūsu hokeja klubā un varētu spēlēt Junioru attīstības hokeja līgā,» saka Kurpics.

Kā norāda kluba direktors Ozols, viens no hokeja kluba HK Ventspils izvirzītajiem pamatuzdevumiem ir atbildīgi rūpēties par Latvijas hokeja nākotni Ventspilī. Treniņu procesā iekļauti ne tikai treniņi uz ledus, bet arī nodarbības vieglatlētikas manēžā, stadionā un trenažieru zālē, nūjas tehnikas treniņi mākslīgā ledus slidotavā, nodarbības pludmalē, pārgājieni, sporta nometnes vasaras periodā un vēl dažādas aktivitātes. 2023./2024. gada sezonā HK Ventspils komandas piedalījās Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionātā hokejā U9, U10, U11, U12, U14, U16, U17 vecuma grupās, kā arī sieviešu hokeja komanda SHK Ventspils piedalījās Baltijas čempionātā hokejā sievietēm. Klubs saviem audzēkņiem nodrošina inventāru treniņu uzsākšanai, sedz transporta un citas ar spēļu organizēšanu saistītās izmaksas, sporta ārstu un fizioterapeitu, nelaimes gadījumu apdrošināšanu. HK Ventspils mājas un izbraukuma spēles ir vērojamas tiešraidē www.latvijashokejs.lv, kas ļauj treniņu procesā iekļaut arī videotreniņus – mūsdienās neatņemamu sastāvdaļu augsta līmeņa hokeja treniņu programmās. «Mēs vēlamies strādāt tā, lai izaudzinātu profesionālus sportistus un kārtīgus cilvēkus, tāpēc kluba pamatvērtības ir disciplīna, pārdomāta treniņu programma un vispusīgs atbalsts jauniešiem,» norāda Ozols. Klubam ir izveidojušās savas tradīcijas – tas katru gadu piedalās Ventspils Pilsētas svētku gājienā, aizvada Miķeļdienu svinīgā gaisotnē, kopīgi dodas uz pasaules hokeja čempionāta skatīšanos uz lielā ekrāna, svin Lieldienas, taisot putnu būrīšus pilsētai, un sezonu noslēdz ar kopīgu pasākumu, atskatoties uz paveikto un apbalvojot centīgākos. «Mūsu kluba logo ir bullītis, ar kuru mēs lepojamies. Tas parāda, ka mēs atbalstām aktīvu dzīvesveidu, un liek justies hokejistiem īpaši, vienotiem, tādēļ viņi ar īpašu lepnumu to nēsā arī ikdienā,» turpina Ozols.

Hokejs ir īpašs sporta veids, pārliecināti abi hokeja entuziasti. «Ja spēlētājam acis deg, tad panākumi ar laiku ir garantēti, taču visa pamatā ir jābūt nopietnam un atbildīgam darbam. Hokeja kluba misija ir nodrošināt nepārtrauktu hokeja treniņu pieejamību, veicinot pilnvērtīgu bērnu un jauniešu attīstību, panākot to, ka izaug veselīgi un augstas klases sportisti, tādējādi kaldinot arī Latvijas hokeja nākotnes panākumus,» uzsver Ozols. Hokeja kluba Ventspils hokejisti un viņu treneri zina, ka ar neatlaidīgu darbu, rūpīgu attieksmi un atbildību pret darāmo iespējams sasniegt visaugstāko rezultātus šeit pat – Ventspilī. Šobrīd klubs jau ļoti aktīvi gatavojas jaunajai sezonai. Kluba vadība lepni runā par hokeju Latvijā un cer, ka ventspilnieka Uvja Jāņa Balinska, kā arī pieaugušo Latvijas hokeja izlases sasniegumi motivēs vēl vairāk Ventspils bērnus uzsākt sporta gaitas hokejā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Klementīne 29.07.2024, 17:35:45

    «Mēs vēlamies strādāt tā, lai izaudzinātu profesionālus sportistus un kārtīgus cilvēkus, tāpēc kluba pamatvērtības ir disciplīna. Līdz kārtīgiem cilvēkiem un disciplīnai Ozola kungs vēl tāls ceļš ejams.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: