Pašvaldības SIA “Ventspils reiss”, rūpējoties par pasažieru ērtībām un lai uzlabotu sabiedriskā transporta pieejamību, kā arī mudinātu izmantot bezskaidras naudas norēķinus, no 1. augusta pasažieriem piedāvā jaunu un gaidītu pakalpojumu – nepersonalizētās braukšanas kartes atjaunošanu internetā.

Elektroniska braukšanas karšu papildināšana ir liels solis uz priekšu pasažieru apkalpošanas līmeņa paaugstināšanai, jo līdz šim visa veida biļetes tirgotas un papildinātas tikai Ventspils autoostas kasē. Pakalpojuma sagatavošanā ieguldīts liels un rūpīgs komandas darbs, un tā ieviešanai ir vairāki mērķi. Pirmkārt, pasažieriem būs ērtāk papildināt savas elektroniskā braukšanas kartes (nepersonalizētās mēnešbiļetes un universālās braucienu skaita biļetes), jo vairs nebūs jādodas uz autoostas kasi. Otrkārt, ieviešot šo pakalpojumu, uzņēmums vēlas mudināt pasažierus pēc iespējas vairāk izmantot bezskaidras naudas norēķinus, tā atvieglojot autobusu vadītāju darbu.

Braukšanas kartes, kuras tiek izmantotas kā mēnešbiļetes un universālās braucienu skaita biļetes, attālināti var papildināt “Ventspils reiss” mājas lapas www.ventspilsreiss.lv par pakalpojumu maksājot nelielu bankas komisijas maksu – 2% no braukšanas kartes papildināšanas summas. Tāpat vēl aizvien tiek saglabāta iespēja braukšanas kartes autoostas kasē papildināt bez maksas. Uz autoostas kasi jādodas arī tiem pasažieriem, kuri vēlas elektronisko braukšanas karti iegādāties pirmo reizi (maksa par karti – 1 EUR) vai arī ja karte nozaudēta vai sabojāta (maksa - 4 EUR).

Vēršam uzmanību, ka pasažieriem, kuri iegādājas mēnešbiļetes ar atlaidēm (pensionāri, invalīdi, skolēni u.c.), biļešu papildināšanas kārtība nemainās – to joprojām varēs izdarīt tikai autoostas kasē.

Atgādinām, ka mēnešbiļetes var iegādāties, sākot no iepriekšējā mēneša 20. datuma līdz tekošā mēneša 10. datumam, un tās ir derīgas pilsētas administratīvajā teritorijā maršrutos no Nr. 1 – Nr. 13. Pasažierim ir iespējams izvēlēties starp 2 mēnešbiļešu veidiem – vai nu visām mēneša dienām (cena – 39 EUR), vai tikai darba dienām (cena -32 EUR)

Savukārt universālās braucienu skaita biļetes, kas paredzētas 10; 20; 40 vai 60 braucieniem, drīkst izmantot jebkurā Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta maršrutā Nr. 1 – Nr. 23 pilsētas administratīvās teritorijas robežās, un iegādāto braucienu izmantošanas termiņš ir 1 gads.

Mēnešbiļetes un universālās braucienu skaita biļetes nav derīgas sezonas maršrutos (Kurzeme, Akmeņdziras), kā arī pasūtījumu reisos pēc pilsētas svētku un kultūras pasākumiem.

Jāatzīmē, ka šis nav vienīgās pozitīvais jaunums uzņēmuma darbā pēdējo mēnešu laikā. Jau iepriekš ziņots, ka no 1. jūlija uzsākti pasažieru pārvadājumi pēc jauno līgumu nosacījumiem, kas uz 10 gadiem noslēgti ar Valsts SIA “Autotransporta direkcija”, iegādāti arī vairāki jauni autobusi un sākts apkalpot arī jaunu maršrutu Ventspils – Kuldīga – Skrunda.

Kā iegādāties mēnešbiļeti vai papildināt universālo brauciena skaita biļeti

1. solis – dodies uz P SIA “Ventspils reiss” mājas lapu www.ventspilsreiss.lv

2. solis - klikšķini uz norādes Uzlādes veids

3. solis – izvēlies uzlādes veidu, tas ir, vai nepieciešams papildināt mēnešbiļeti vai braucienu skaita biļeti.

4.solis – atkarībā no izvēlētā uzlādes veida, atvērsies lapa, kurā jāizvēlas piemērotais braucienu skaits (ja papildina braucienu skaita biļeti), vai arī jāievada elektroniskā mēnešbiļetes numurs un jāizvēlas attiecīgā mēnešbiļete. Pēc tam jāizvēlas apmaksas veids un jāatzīmē piekrišana datu apstrādei, kā arī iepazīšanās un piekrišana lapas Noteikumiem, ar kurus iesakām uzmanīgi izlasīt.

5.solis – mūsu piemērā apmaksai izvēlēta Swedbanka (citām bankām atvērsies atšķirīga lapa). Jāveic visas darbības, ko prasa lapa.

6.solis - jāturpina veikt pieprasītās darbības

7.solis – jāgaida līdz logs aizveras

8.solis – pēc apmaksas noteikti jāsagaida atgriešanās zemāk redzamajā lapā un jāpārliecinās, ka maksājums ir noticis un karte - papildināta.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kurzemnieks - 02.08.2024, 18:52:57

    No vienas puses-ērtība tiem,kuri negrib tērēt laiku un kurpju pazoles,papildinot autostacijas kasē.
    No otras puses-lieliska iespēja represīvajām iestādēt izsekot katra pavalstnieka gaitām.Gan jau privātuma politika pieļauj datu nodošanu policijai vai drošībniekiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: