Aptuveni mēnesi Ventspils tirgus vadītājas amata pienākumus pilda Sarmīte Teibe. Jaunā vadītāja amatā stājusies pārmaiņu laikā, kad tirgus reorganizācijas procesā tiek pievienots pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi (VNĪ).

Ventas Balss jau rakstīja, ka šī gada martā tika uzsākta pašvaldības SIA Ventspils tirgus reorganizācija, pievienojot to VNĪ ar mērķi mainīt tirgus pārvaldības struktūru un efektīvāk izmantojot resursus. Tirgus pārvaldības modeļa izmaiņas cita starpā paredz to, ka tirgus ikdienas darbu turpmāk vada ne vairs tirgus valdes priekšsēdētājs, bet gan tirgus vadītājs, kura pienākumos ir tajā skaitā tirgotāju un klientu piesaiste, sadarbība ar pasākumu organizētājiem u. c. Savukārt paraksta un pārstāvības tiesības jaunajā tirgus pārvaldības modelī ir VNĪ valdes priekšsēdētājam Armīnam Kleinbergam.

Šī gada aprīlī VNĪ izsludināja atklātu konkursu uz Ventspils tirgus vadītāja amatu, kurā par atbilstošāko kandidāti atzīta Sarmīte Teibe. Kleinbergs īpaši atzinīgi vērtē viņas pieredzi pārmaiņu procesu organizēšanā.

Jaunā tirgus vadītāja dzīvo Kuldīgā un, kā pati stāsta, ir jaunienācēja Ventspils darba tirgū: «Pirms tam Ventspils man vairāk saistījās ar jūru, atpūtas un iepirkšanās pilsētu.» Sarmītei Teibei ir maģistra grāds ekonomikā, viņas specializācija ir vadības grāmatvedība, budžeti un atbalsts vadībai lēmumu pieņemšanā. Viņai ir izglītība un pieredze arī digitālā mārketinga jomā tirdzniecības veicināšanai. Pēdējos 15 gadus darba pieredze gūta nekustamo īpašumu attīstībā, kā arī pārvaldībā tirdzniecības segmentā. «Esmu personīgi attīstījusi un vadījusi tirdzniecības centru, veikusi tirdziņa izveidi un izvērtējusi jaunas tirgus iespējas reģionos. Nomnieku, tirgotāju piesaiste un tirdzniecības veicināšana bija vieni no maniem pamatpienākumiem,» stāsta Teibe. Iepriekšējā darba pieredzē viņa ir veikusi pārmaiņu procesus starptautiskā uzņēmumā un NVO. Ventspils tirgus vadītājas darbs reorganizācijas procesā viņai šķiet profesionāli interesants, un viņa to dara ar prieku. Sarmīte Teibe atzīst, ka pirmais mēnesis vadītājas amatā ir bijis dinamisks, un pārmaiņu procesu vadībā «lieti noder manas prasmes koncentrēties uz būtisko. Protams, galvenais ir koncentrēties uz klientu – pircēju, tirgotāju – apkalpošanu plānveidīgi, saskaņojot ar VNĪ un veicot procesu optimizāciju un uzlabošanu. Galvenā atziņa – tirgus Ventspilī ir pozitīvs dzīvs organisms ar savu ritmu un tradīcijām, kuras ņemu vērā. Paldies VNĪ un Armīnam Kleinbergam, jo jūtu komandas, tirgus darbinieku atbalstu un ātrumu, ikdienas risinājumus meklējot un ieviešot.»

VNĪ valdes priekšsēdētājs informēja, ka Ventspils tirgus reorganizācija šobrīd juridiski vēl nav līdz galam noslēgusies, bet VNĪ ir pārņēmuši visas tirgus funkcijas. «Tirgus kā atsevišķa kapitālsabiedrība juridiski eksistēs vēl, iespējams, vairākas nedēļas, kamēr Uzņēmumu reģistrā tiks iesniegti visi dati un tiks apstiprināti pārskati,» pieļāva Kleinbergs.

Vaicāts par pārmaiņām tirgus darbā, Kleinbergs atzina: «Ikdienā mēs varbūt tik ļoti nepamanīsim izmaiņas, jo vairāk tiek strādāts tieši pie procesiem. Mums bija jāpabeidz tirgus reorganizācija, ir darbs ar līgumu pārslēgšanām, darbs ar iekšējo procesu pārkārtošanu. Arī uzstādījums bija tāds, ka mēs tagad tādas ļoti krasas pārmaiņas neveicam, sakārtojam procesus un tad skatīsimies, ko varam uzlabot, pamainīt, varbūt ieviest kādas jaunas idejas.»

Šobrīd ir jau veiktas izmaiņas tirgus pārvaldībā, apvienotas funkcijas, samazināts darbinieku skaits, tirgus administrācija un grāmatvedība integrēta VNĪ. «Divu kasieru vietā ir viena kasiere un tirgus vadītāja, kura, apvienojot amatus, veic arī kasiera funkcijas,» skaidroja Kleinbergs. «Tagad notiek vairāk tāda tehnisku nianšu pieslīpēšana, piemēram, par atskaitēm, kā pareizi ievadīt datus, lai tie būtu pārskatāmi, jo mums ir jāintegrē viens uzņēmums citā uzņēmumā, bet kopumā izmaksu optimizācija, kas bija nepieciešama, ir veikta,» sacīja Kleinbergs.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    redhaired Pirms 3 dienām

    vai tas nozime, ka tirgus laukumaa - visas cenas zvanis letak?

  • 0
    Dominiks Pirms 1 dienas, 19 stundām

    Katru gadu bija optimizācija, kā pacēla minimālo algu, tā vienu no apakšas atlaida, bet darbs jau mazāk nepalika- to izdalīja uz tiem kas palika.Un tā katru gadu pa vienam sētniekam vai apkopējai...Bet tad bija lielāka kārtība un arī no priekšnieku puses prasības bija stingras. Bij ko turēt, man tik bij neilgs laiks tur darboties...Jacer ka jaunā priekšniece viesīs ko jaunu un būs atkal kārtība, to arī novēlu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: