Ventspils dome nolēma pilnveidot piedāvāto sociālo pabalstu klāstu, ieviešot divus jaunus pabalstus bāreņu atbalstam un palielinot bāreņiem sniegto finansiālo atbalstu, informē pašvaldībā.

Lai palīdzētu bāreņiem sākt patstāvīgu dzīvi pēc pilngadības sasniegšanas, Ventspils pašvaldība noteica pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei. Jaunais pabalsts Ventspilī būs lielāks, nekā noteikts valstī.

Ja pilngadību sasniegušais bārenis turpina iegūt izglītību, vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei būs 3424 eiro.

Ja izglītība netiek iegūta, vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei būs 2424 eiro.

Savukārt, lai tiktu sniegta praktiska palīdzība bārenim pēc ārpusģimenes aprūpes, tiek ieviests jauns pabalsts finanšu pratības apgūšanai - šāda pabalsta apmērs bārenim ir 258 eiro mēnesī, un tas tiek izmaksāts 12 mēnešus no pilngadības sasniegšanas brīža.

Paredzēts arī 250 eiro mēnesī liels pabalsts atbalsta personai, kas jaunietim pēc ārpusģimenes aprūpes palīdzēs sākt patstāvīgu dzīvi.

Pabalsti tiek iekļauti saistošajos noteikumos "Par Ventspils valstspilsētas pašvaldības sociālajiem pabalstiem un to piešķiršanas kārtību", kuros ir veiktas arī redakcionālas izmaiņas - "dzīvokļu pabalsts bāreņiem" turpmāk tiks dēvēts par "mājokļa pabalstu bāreņiem".

Ventspils pašvaldībā iedzīvotājiem ir pieejami 27 dažādi pabalsti, kuru izmaksai Ventspils Sociālā dienesta budžetā ir paredzēti 3,5 miljoni eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: