Reģionālo autobusu maršrutu tīkla daļās "Ventspils" un "Valmiera, Valka, Smiltene" no 1. jūlija esošajiem pārvadātājiem SIA "Ventspils reiss" un SIA "VTU Valmiera" stāsies spēkā jaunie ilgtermiņa līgumi, kurus noslēgs uz desmit gadiem, informē Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāvji.

Direkcijā skaidro, ka tādējādi pieaugs kvalitātes prasības attiecībā uz autobusu vecumu, komfortu un citām pakalpojuma sniegšanas kvalitātes prasībām. Vienlaikus abās maršruta tīkla daļās pakārtos un optimizēs atsevišķus reisus, tostarp samazinot tehnisko reisu skaitu.

Stājoties spēkā jaunajam līgumam, minētajās maršrutu tīkla daļās pārvadājumus nodrošinās ar autobusiem, kuru vidējais vecums desmit gadu periodā nepārsniegs četrus gadus, informāciju par gaidāmajām pieturām autobusos paziņos gan audio formātā, gan vizuāli, visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu, kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini.

Tāpat 32% no visiem autobusiem būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, vismaz 53% no visiem autobusiem būs pielāgoti personu ar ierobežotām pārvietošanās spējām pārvadāšanai un atvieglotai iekļūšanai autobusā, savukārt vismaz 10% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā katru gadu izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu.

Ar precīzām izmaiņām, kas stāsies spēkā minētajās reģionālo autobusu maršrutu tīkla daļās, var iepazīties ATD mājaslapā, kā arī "1188.lv" mājaslapā.

"Ventspils reiss" apgrozījums pērn bija 4,724 miljoni eiro, kas ir par 14,4% vairāk nekā 2022. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 82% - līdz 314 070 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1997. gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,114 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -5
    Kriska 21.06.2024, 13:56:17

    Sanāk , ka šofeŗiši - ventspilnieķi arī turpmāk varēs strādāt mājās. Ne tā , ka liepājniekiem īr jāstrādā Ogrē -

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 22.06.2024, 09:23:24

    Krisk kundz.
    Manam gan dōmat ,ka tō Liepaj (Libau) autobuss Park ekš Ōgr algot vietejos Šoffers,le zinat.Tāpatams būt bijs,ja Ventspil Reis apkalpot Daugavpil oder Rezekn.

  • -2
    Kriska 22.06.2024, 12:58:57

    Baron kungs,
    Sanāk, ka liepājniekam jāmeklē cits darbs jo tiek atlaists - tikai jautājums - kāds pamatojums

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: