Lai uzlabotu pilsētas infrastruktūru, nodrošinātu veloceliņu tīkla attīstību pilsētā, vasarā tiks izbūvēts jauns veloceliņš Lielajā prospektā, kas savienos Saules ielu ar Vasarnīcu ielu. Nākošnedēļ plānots uzsākt pirmos darbus celiņa izbūvei.

Lai izbūvētu veloceliņu, tiks nozāģētas piecas liepas posmā no Meža ielas līdz Katoļu ielai. Minētie koki, kā savā iesniegumā rakstījuši tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji, aizēno saules gaismu, bet sausie zari arī apdraud iedzīvotāju īpašumus un veselību. Padomju laikā liepas ir sastādītas divās rindās, nepadomājot par koku vainagu izmēriem, laikā, kad koki būs izauguši.

 

Liepu vainagam nepieciešami vismaz pieci metri, savukārt minētie koki atrodas aptuveni četrus metrus attālumā no mājas, kas nav pietiekami, lai liepas vainags varētu izplesties. Tāpēc tās nīkuļo un apdraud iedzīvotājus. Liepas plānots izzāģēt jaunnedēļ, kamēr koki nav sākuši plaukt un dzīt jaunās lapas.

 

Savukārt vasaras sākumā plānots pabeigt veloceliņu, ko būvēs SIA „Ostas celtnieks”. Veloceliņš sniegs ventspilniekiem un pilsētas visiem vēl vienu maršrutu, pa kuru pārvietoties ar velosipēdu, neapdraudot sevi un pārējos satiksmes dalībniekus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: