Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) piektdien, 28. jūnijā, dosies reģionālajā vizītē uz Ventspils novadu, informē Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Vizītes laikā ministrs tiksies ar Ventspils novada domes pārstāvjiem, lai pārrunātu atjaunojamo energoresursu ražošanas projektus Ventspils novadā un aktualitātes Latvijā. Tikšanās laikā tiks pārrunātas klimata un enerģētikas nozaru aktualitātes, energoefektivitātes projektu ieguvumi un energoefektīvu risinājumu ieviešanas iespējas.

KEM norāda, ka aktualitāšu sarakstā ir vēja un saules enerģijas parku attīstība, elektroauto, "plug in" hibrīdauto iegādes atbalsta programmas juridiskām personām, arī elektroauto uzlādes infrastruktūras izveides veicināšanas pasākumi un viedās pilsētvides tehnoloģijas. Par šiem un citiem ar enerģētiku un klimatu saistītiem jautājumiem Melnis vizītē diskutēs ar pašvaldības pārstāvjiem.

Tāpat vizītes laikā plānots apmeklēt vēja parku "Tārgale", kas gadā saražo aptuveni 155 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas. Paredzēta arī tikšanās ar vēja enerģijas parka attīstītājiem Užavā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: