18. novembrī plkst. 16.00 koncertzālē ''Latvija'' izskanēs Latvijas Republikas Proklamēšanas 106. gadadienai veltīts svētku koncerts, kurā piedalīsies Valts Pūce, Raimonds Ozols, Raimonds Macats, Raivo Ozols, Ventspils Kultūras centra sieviešu koris ''Venda'' un vokālais ansamblis ''Mundus'', kā arī MIKC Ventspils Mūzikas vidusskolas koris ''Nošu planētas''.

Koncerta ievadā visus klātesošos svētkos sveiks Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš.

Svētku koncertā ventspilniekiem un pilsētas viesiem skanēs komponista Valta Pūces komponētās melodijas, kas atklās komponista plašo redzējumu gan kora dziesmās, gan bērniem veltītos skaņdarbos. Koncertam izvēlētā mūzika apliecinās piederību savai zemei un saikni ar to, kas ikvienam no mums ir Latvija un kas mēs viņai. Patriotiskās noskaņās izskanēs īpaši koncertam un sieviešu korim “Venda” aranžētas kora dziesmas “Ik rudeni valodiņa”, “Dziesmu svētkos”, kā arī brīvības cīņām veltītie skaņdarbi. Koncerta programmā skanēs arī instrumentālā mūzika izcilu mūziķu Raimonda Macata, Raimonda Ozola, Valta Pūces un Raivo Ozola izpildījumā. Koncerta mākslinieciskās vadītājas ir Anitra Niedre un Rudīte Tālberga, koncerta režisore Inita Pelse. Par Svētku koncerta moto izvēlēti vārdi, kurus dziesmā “Latvija” rakstījis Valts Pūce: “Latvija, Tu zeme skaistā, brīvā, Tu esi mana vienīgā”.

Ieeja bez maksas. Ieejas kartes uz Svētku koncertu pieejamas no 2. novembra plkst. 12.00 koncertzāles ''Latvija'' kasē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: