Svētdien, 20. oktobrī, plkst. 16.00 teātra namā “Jūras vārti” iemīļotais aktieris Jānis Paukštello ar īpašu koncertprogrammu “Es dodu roku” svinēs savu 50 skatuves darba gadu jubileju.

Jubilejai veltītajos koncertos piedalīsies gan pats jubilārs, gan viesmākslinieki – dziedātāja Ineta Rudzīte, aktieri Madara Botmane, Artis Robežnieks, izskanēs visu laiku populārākās Jāņa un savulaik arī kopā ar Hariju Spanovski izpildītās dziesmas, savukārt vairāku dziesmu izpildījumā piedalīsies dēls Jānis Paukštello juniors. Par muzikālo noformējumu koncertos rūpēsies instrumentālais ansamblis “ARmaestro” Anatolija Livčas vadībā.

Jānis Paukštello dzimis 1951. gada 26. martā Jaunpiebalgā, četru bērnu ģimenē kā jaunākais. Mācījies Jaunpiebalgas vidusskolā, Palsmanes internātskolā, tad iestājies Murjāņu Sporta internātskolā. 1969. gadā uzņemts Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē, bet pēc sludinājuma avīzē “Rīgas Kinoekrāni” nonācis Tautas kinoaktieru studijā. Pedagogu Ainas Matīsas un Arnolda Liniņa ietekmē Jānis Paukštello sajuta, ka viņa īstais aicinājums ir aktiermāksla, tāpēc viņš pameta universitāti. Studijas aizkavējās, jo jaunekli iesauca obligātajā karadienestā. 1972. gadā Paukštello atgriezās no dienesta un iestājās Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātē, Dailes teātra studijā, ko vēlāk arī veiksmīgi absolvēja. 1975. gadā oficiāli tika uzņemts Dailes teātrī. Par jaunā aktiera “teātra krusttēvu” kļuva pieredzējušais Ēvalds Valters. Dailes teātrī Jānis Paukštello strādāja līdz 2017. gadam, paralēli filmējoties un nospēlējot pa kādai lomai arī Jaunajā Rīgas teātrī, Valmieras Drāmas teātrī un neatkarīgajā teātrī "Skatuve"; piedalījies TV uzvedumos, radio iestudējumos, dzejas programmās. Jānis Paukštello savā radošajā mūžā aktīvi ir piedalījies kinofilmās. Pēc veiksmīgās lomas Jāņa Streiča spēlfilmā "Mans draugs – nenopietns cilvēks" (1975) pirmajos desmit darbības gados vien viņš nospēlēja 12 kinolomas, bet līdz 70 gadu jubilejai aktiera kinolomu skaits pārsniedzis 50.

Jānis Paukštello ir viens no tā sauktajiem “dziedošiem aktieriem” – ilgus gadus kopā ar Ivaru Kalniņu, Andri Bērziņu un Vari Vētru Jānis dziedāja Dailes teātra aktieru vokālā ansamblī “Mūžīgais unisons”, bet 1982. gadā Jānis Paukštello ar Raimonda Paula dziesmu “Cielaviņa” kļuva par Latvijas Radio raidījuma “Mikrofons” dziesmu aptaujas laureātu. Vēlāk augstu novērtējumu “Mikrofona” aptaujā guva arī Jāņa izpildītā Raimonda Paula dziesma “Rozīt' mana, nātru dārzā” (1984). No 1998. gada aktieris koncertēja kopā ar kolēģi Hariju Spanovski. Jubilārs no paša izpildītajām par īpašāko uzskata dziesmu “Cielaviņa”. Tā, protams, izskanēs arī koncertā.

Koncertu organizē biedrība “Salacgrīvas novada aktīvās atpūtas klubs “Positivus travel””. Sākotnēji koncerts bija plānots 14. martā, un vēlāk pārcelts uz 20. oktobri. Iegādātās biļetes derīgas. Biļetes pieejamas visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: