"Kurzemes filharmonija" līdz gada beigām piedāvā piecu Latvijas profesionālo teātru viesizrādes teātra namā “Jūras vārti” – jau tuvākajā laikā uz tikšanos aicina Latvijas Leļļu teātris, Jaunais Rīgas teātris, Dailes teātris, Liepājas teātris un Latvijas Nacionālais teātris.

Ceturtdien, 17. oktobrī, plkst. 13.00 lielisku izklaidi visai ģimenei sarūpēs Latvijas Leļļu teātris, piedāvā dzīvot līdzi Emīla un Berlīnes zēnu piedzīvojumiem. Izrādes radošā komanda radījusi mūsdienīgu, muzikālu izrādi dzīvā komiksa stilā. “Emīls un Berlīnes zēni” ir brīnišķīga iespēja atgriezties pasaulē, kurā joprojām viss ir iespējams, kurā pieaugušajiem nemaz nav droši uzticēt visus noslēpumus un kurā nepazīst nekādus “stāvokļus sabiedrībā” un citas pieaugušo muļķības. Tajā valda likumi, kuru pamatā ir īsta draudzība, godīgums, uzticēšanās un drosme, bet nav vietas ļaunprātīgai viltībai, nodevībai, vājumam un ļaunumam.

Mēneša turpinājumā – 24. oktobrī plkst. 19.00 – ar Alvja Hermaņa iestudējumu “Pelikāni un vīnogas” viesosies Jaunais Rīgas teātris. Visas biļetes uz to jau gan pārdotas, bet tās vēl pieejams uz citām viesizrādēm teātra namā “Jūras vārti”.

Ar pārpratumiem un piedzīvojumiem bagātu komēdiju “Pīters Pens saiet sviestā” sestdien, 9. novembrī, plkst. 17.00 viesosies Dailes teātris. Tas nebūs stāsts par slaveno zēnu, kurš nevēlējās pieaugt, bet par Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņa kārtējo mēģinājumu kaut ko iestudēt, kas atkal saiet pilnīgā sviestā. Leģendārā Pītera Pena un viņa ienaidnieka Kapteiņa Āķa cīņas karstumā viss juks un bruks, bet mīlestība starp Vendiju un Pīteru būs tikpat īsta, kā pasakā.

Otrdien, 26. novembrī, plkst. 19.00 Liepājas teātris skatītāju vērtējumam piedāvās Dž. Dž. Džilindžera iestudējumu “Līnenas skaistumkarailene”. Mārtina Makdonas luga stāsta par mātes un meitas toksiskajām attiecībām. Abas dzīvo nelielā Īrijas ciematiņā Līnenā, dienas pavadot nebeidzamā rutīnā, dzīvojot pārmetumos vienai pret otru. Līdz kādu dienu ciematiņā uzrodas Pato, dodot patiesu cerību uz laimi… Aktieris Kaspars Gods par Pato lomas atveidojumu saņēmis 2021./2022. gada “Spēlmaņu nakts” balvu  nominācijā “Gada aktieris otrā plāna lomā”.

Viesizrāžu gadu ar Henrika Ibsena klasiku "Heda Gablere” tik pat klasiskā Edmunda Freiberga iestudējumā, otrdien, 17. decembrī, plkst. 19.00 noslēgs Latvijas Nacionālais teātris. Tas ir stāsts par sievieti, ko audzinājis tēvs, un vīrieti, kas audzis rūpīgā sieviešu uzraudzībā. Viņu laulība noslēgta pavisam nesen, bet visiem ir skaidrs, ka tā nebūs laimīga savienība. Visiem, izņemot jauno vīru, zinātnieku Jergenu Tesmani. Heda mīlestībai piešķir pašu svarīgāko lomu dzīvē, bet dzīve nepakļaujas viņas ideāliem, tāpēc sarežģītās jūtas pret pavisam citu vīrieti kļūst postošas.

Viesizrādes organizē SIA “Kurzemes filharmonija” ar Ventspils pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu. Biļetes iegādājamas teātra nama “Jūras vārti” (darba dienās) un koncertzāles “Latvija” (no otrdienas līdz sestdienai) kasēs, ka arī visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: