Arī šajā mācību gadā Ventspils slimnīca turpina sadarbību ar Ventspils Valsts 1.ģimnāziju, iesaistoties medicīnas pamatu apmācības īstenošanā vidusskolēniem.

Sadarbības ietvaros skolēniem ir iespēja ārstniecības personu vadībā iepazīt mediķu profesiju un gūt pirmo ieskatu medicīnas specialitātēs, rodot dziļāku izpratni par medicīnu un veselības aprūpes studijām.

Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas direktore Ieva Jurova norāda, ka skolēni un skola atzinīgi novērtē iespēju, ka jau laicīgi var iepazīties ar profesiju un iegūt pārliecību par izvēlēto virzienu vai tieši pretēji – mainīt domas un pievērsties citai medicīnas nozarei. “Lieliska iespēja teoriju papildināt ar praktiskām zināšanām, kā arī iepazīt nodaļu ikdienu, komunicēt ar speciālistiem, iedvesmoties, to skolas solā nekad nevar apgūt,” secina direktore.

Praktisko medicīnas pamatu apguvi vidusskolēniem, kuri izvēlējušies padziļināti apgūt medicīnas virzienu, organizē un koordinē Ventspils slimnīcas Mugurkaula ķirurģijas centra un Ginekoloģijas nodaļas virsmāsa Aida Ķire.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: