Ventspils Augstskolā (VeA) vasara iesākās ar kvalifikācijas, bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšanu. Savus darbus veiksmīgi aizstāvējuši 122 jaunie speciālisti, kuri diplomus saņēma VeA svinīgajā izlaiduma ceremonijā.

Pasākumu vadīja šī gada maģistra studiju absolvents Juris Jope un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane, kuri parūpējās arī par muzikālajiem priekšnesumiem.

Šogad VeA absolvēja 122 studenti, 56 no tiem Ekonomikas un pārvaldības fakultāti, 35 – Tulkošanas studiju fakultāti, 31 – Informācijas tehnoloģiju fakultāti. Lielākais absolventu skaits bija bakalaura studiju programmās “Biznesa vadība”, “Tulkošana un valodu tehnoloģija” un “Datorzinātnes”, kā arī maģistra studiju programmā “Uzņēmējdarbības vadība”. Svinīgajā ceremonijā diplomus saņēma arī trīs absolventi, kuri sekmīgi aizstāvēja promocijas darbu studiju programmā “Ekonomika un uzņēmējdarbība” un ieguvuši zinātnes doktora grādu.

Svinīgās ceremonijas laikā studiju prorektore Liene Resele-Dūšele un VeA padomes loceklis un bijušais Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis sveica studentus, kuru gala darbi tika novērtēti ar augstāko vērtējumu – 10.
Šogad atzinību saņēma astoņi studenti:
    • Ineta Matisone – profesionālā bakalaura studiju programmā “Biznesa vadība”;
    • Rota Rulle – profesionālā bakalaura studiju programmā “Biznesa vadība”;
    • Madara Tukiša – profesionālā maģistra studiju programmā “Uzņēmējdarbības vadība”;
    • Ginta Grīnberga – profesionālā maģistra studiju programmā “Uzņēmējdarbības vadība”;
    • Matīss Kalniņš – profesionālā bakalaura studiju programmā “Datorzinātnes”;
    • Krista Strode – profesionālā bakalaura studiju programmā “Tulkošana un valodu tehnoloģija”;
    • Andrejs Štrāls – profesionālā maģistra studiju programmā “Stratēģiskā starpkultūru komunikācija”;
    • Linda Ozola-Ozoliņa – profesionālā maģistra studiju programmā “Lietišķo tekstu tulkošana”.

Augstais vērtējums apliecina to, ka zināšanas un prasmes apgūtas augstākajā līmenī un darbs ir oriģināls un nozīmīgs. To apliecināja gan docētāji, gan nozares pārstāvji.

Uzņemšana studijām Ventspils Augstskolā sāksies 16. jūlijā. Papildu informācija par pieteikšanos un iesniedzamajiem dokumentiem atrodama Ventspils Augstskolas mājaslapā sadaļā “Nāc studēt”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: