Teātra nama Jūras vārti 15 gadu jubilejas koncertā 15. maijā plkst. 19 izskanēs gan populāras dziesmas no dažādām izrādēm, gan pazīstamākie šova dalībnieku hiti. Uzstāsies gandrīz visu Latvijas teātru mākslinieki, kas ir viesojušies uz šīs viesmīlīgās skatuves, bet populārie mūziķi, kas uzstāsies jubilejas reizē, ir cieši saistīti ar Ventspili.

Daudzu iemīļotā Latvijas dziedātāja Marija Naumova būs viena no populārajiem mūziķiem, kas iepriecinās skatītājus Jūras vārtu jubilejas koncertā. Viņas vārds ir cieši saistīts ar Ventspili – Marija Naumova ar dziesmu I Wanna 2002. gadā izcīnīja ceļazīmi dalībai starptautiskajā Eirovīzijas konkursā, kurā pēc tam guva uzvaru. Dziedātāja Marija Naumova atzīst, ka atmiņas par to laiku ir skaistas. «Tā bija viena no emocionālākajām dienām manā mūžā, izcīnot uzvaru Eirovīzijas pasākumā. Veiksmīgais uznāciens Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē notika tieši Ventspilī,» saka dziedātāja. Parakstot viena gada sadarbības līgumu, Marija Naumova pirms daudziem gadiem kļuva arī par Ventspils pilsētas seju, tādējādi paverot daudz jaunu iespēju un radoši attīstot nozīmīgus muzikālus projektus. Jāatzīst, ka šobrīd dziedātāja uzsver, ka kopš uzvaras Eirovīzijā viņa ir ļoti mainījusies un pievērsusies tai mūzikai, kas patīk un šķiet svarīga. «Ventspilī ikreiz uzstājos ar prieku, jo ar šo pilsētu mani saista ļoti siltas attiecības un labas atmiņas. Paldies par tām! Tādēļ jo īpaši priecājos par iespēju būt klāt arī šajā reizē – Jūras vārtu jubilejas koncertā, priecājos par iespēju satikt savus skatuves kolēģus,» norāda Marija Naumova. Dziedātāja ir gandarīta par šāda veida projektiem, kad vienlaikus sanāk kopā liels skaits Latvijas mākslinieku, jo «tā ir brīnišķīga iespēja redzēt to, ko dara citi kolēģi; ikdienā visi ir aizņemti savos darbos un ne vienmēr sanāk būt informētiem».

Marija Naumova ir pārliecināta, ka īpašās svētku reizes vienmēr ir jāizceļ un jāsvin. «Svētki – tā ir liela iedvesma, un tie noteikti ir atzīmējami. Man pašai ļoti patīk gatavoties svētkiem. Esot visiem kopā, uz viena prieka viļņa, – nepamet sajūta, ka tas viss mūs vieno. Spilgti un skanīgi svētki, kādi noteikti izskanēs Ventspilī, sagaidot teātra nama Jūras vārti jubileju, spēs iepriecināt ikvienu – gan māksliniekus uz skatuves, gan skatītājus zālē. Uz drīzu tikšanos jūspusē,» sarunas izskaņā sacīja Marija Naumova.

Jubilejas lielkoncertu organizē SIA Kurzemes filharmonija ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu. Biļetes iegādājamas teātra nama Jūras vārti un koncertzāles Latvija kasēs, kā arī visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: