Kurzemes rajona tiesa izskatījusi krimināllietu, kurā kāds ventspilnieks apsūdzēts par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu un miesas bojājumu nodarīšanu autobusa šoferim.

2. maijā atklātā tiesas sēdē Kurzemes rajona tiesā izskatīta krimināllieta, kurā uz apsūdzēto sola sēdies kāds vīrietis, kurš sabiedriskajā transportā sarīkojis skandālu un fiziski iespaidojis autobusa šoferi. 10. martā plkst. 11.46 viņš iekāpis autobusā un tūliņ uzstājīgi šoferim pieprasījis, lai atskaņo mūziku. Kad šoferis viņa prasību nav izpildījis, pasažieris kļuvis agresīvs un skaļā balsī necenzētiem vārdiem šoferi lamājis, draudot viņu fiziski iespaidot. Agresīvais pasažieris apsēdies un turpinājis lamāt šoferi. Autobusa vadītājs un kāds pasažieris savā starpā pārmijuši dažas frāzes saistībā ar šo situāciju, un tas agresīvo vīrieti saniknojis vēl vairāk. Brīdī, kad autobuss apstājies pieturā, skandālists meties klāt autobusa vadītājam un vairākkārt skaļi un uzstājīgi krievu valodā jautājis: «Kas es esmu?», un mēģinājis iesist šoferim. Kad tas nav izdevies, viņš vienu reizi iespēris vadītājam pa seju, nodarot viņam miesas bojājumus: zilumu un ādas nobrāzumu labās acs rajonā. Šoferis pēc incidenta turpinājis uzsākto maršrutu un pēc kāda brīža vērsies pēc medicīniskās palīdzības.

Tiesa agresīvo pasažieri atzina par vainīgu huligānismā un nolēma sodīt ar 220 stundām sabiedriskā darba. Soda termiņā ieskaitīts aizturēšanā pavadītais laiks no 16. līdz 18. martam, kas atbilst 16 sabiedriskā darba stundām, tādēļ noteikts, ka galīgais izciešamais sods ir 204 sabiedriskā darba stundas. Tāpat tiesa lēma no notiesātā par labu autobusa šoferim piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 1000 eiro. Cietušajam atstātas tiesības civiltiesiskā kārtībā pieprasīt pārējo morālā kaitējuma kompensācijas daļu. Notiesātajam arī jāsedz par labu valstij 95 eiro – procesuālie izdevumi par advokāta sniegto juridisko palīdzību pēc norīkojuma.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Heinrich Pirms 2 nedēļām

    Vai krievelis nebūtu pelnījis reālu termiņu nosēdēt cietumā?
    Būtu jāizbeidz tā sauktā tolerance pret sveštautiešiem.

  • 0
    Larijs Kukarans Pirms 2 nedēļām

    Nu,ka lai saka,Hendža,tu domā,ka tiesnesis bija latvietis?:)Cik ir latviešu tiesneši?Pats zini kas viņi 90-95% ir izredzēto pārstāviji.

  • 0
    Heinrich Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    file:///C:/Users/ip666/Downloads/Anonimizets_nolemums_532062.pdf
    Tiesnese Olga Macpane,tātad.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: