Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus, kuri ir dzimuši 2006. gadā, pieteikties Eiropas Savienības (ES) programmas “Erasmus+” iniciatīvai “DiscoverEU”, lai pretendētu uz bezmaksas ceļošanas kartēm Eiropas un tās bagātīgās kultūras iepazīšanai.

Pieteikšanās Eiropas Jaunatnes portālā atvērta līdz 16. oktobra plkst. 13.00. Šajā posmā ceļošanas kartes piešķirs vairāk nekā 35 000 Eiropas jauniešu, tai skaitā vismaz 152 jauniešiem no Latvijas.

Konkursā apstiprinātie jaunieši laikā no 2025. gada 1. marta līdz 2026. gada 31. maijam varēs doties līdz 30 dienām ilgā ceļojumā. Piešķirtā ceļošanas karte paredzēta galvenokārt ceļošanai ar vilcienu, taču salu un nomaļu reģionu iedzīvotāji varēs izmantot arī citas transporta alternatīvas, piemēram, prāmi vai autobusu. Atlasītie dalībnieki saņems arī Eiropas Jaunatnes karti (EYCA), kas nodrošinās vairāk nekā 40 000 atlaižu transportam, naktsmītnēm, pārtikai, apskates objektu, kultūras, sporta pasākumu apmeklējumiem un citām aktivitātēm.

Iniciatīvas “DiscoverEU” mērķis ir dot iespēju 18 gadus veciem jauniešiem atklāt Eiropu, iepazīt tās kultūras bagātību, baudīt pārvietošanās brīvību un iegūt jaunus draugus. Papildu tam jauniešiem visa ceļojuma garumā ir iespēja neformāli mācīties, gūt jaunas, praktiskas prasmes un pieredzi, kas noderēs nākotnē.

Plašāka informācija par “DiscoverEU” skatāma Eiropas Jaunatnes portālā – biežāk uzdoto jautājumu sadaļā, kā arī pieteikšanās nosacījumu sadaļā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: