Ventspils Augstskolas profesionālās maģistra studiju programmas “Lietišķo tekstu tulkošana” absolvente Linda Ozola-Ozoliņa Baltijas studiju veicināšanas apvienības 29. konferencē “Baltijas ceļš: vienotība un palīdzības sniegšana” Jeila universitātē par pētījumu "Latvian environmental term "purvs": Problems and solutions in Latvian-English-Latvian translations of helonyms” saņēmusi prestižo balvu studentiem “2024 AABS Undergraduate Paper in Baltic Studies”.

No 13. līdz 16. jūnijam Jeila Universitāte notika Baltijas studiju veicināšanas apvienības (AABS) konference, kurā tika pasniegtas balvas studentiem, kuri izstrādājuši orģinālus un praktiski izmantojamus akadēmiskos pētījumus dažādās jomās. Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes maģistra studiju absolvente Linda Ozola-Ozoliņa par izstrādāto pētījumu "Latvian environmental term "purvs": Problems and solutions in Latvian-English-Latvian translations of helonyms” (“Vides termins “purvs”: problēmas un risinājumi helonīmu tulkošanā latviešu-angļu-latviešu valodā”) saņēma balvu studentiem “2024 AABS Undergraduate Paper in Baltic Studies”.

Linda Ozola-Ozoliņa ir Ventspils Augstskolas maģistra studiju programmas “Lietišķo tekstu tulkošana” šā gada absolvente. 2022. gadā Ventspils Augstskolā ieguvusi profesionālo bakalaura grādu, izstrādājot noslēguma darbu par helonīmu tulkošanas problēmām un risinājumiem, kurš tika novērtēts ar vērtējumu “izcili”; par šo pētījumu Linda ieguva arī AABS balvu. Lindas Ozolas-Ozoliņas pētnieciskās intereses ir tulkošana un terminoloģija. Linda kā zinātniskā asistente ir darbojusies arī Ventspils Augstskolas un Dārzkopības institūta īstenotajā projektā “Viedais bioloģijas speciālās leksikas informācijas sistēmu komplekss lingvistiskās daudzveidības pētniecībai un saglabāšanai” (2021-2023), piedalījusies daudzvalodu tulkojošās botānikas terminu vārdnīcas izstrādē, kā arī kopautorībā un individuāli izstrādājusi zinātniskās publikācijas un uzstājusies konferencēs, prezentējot pētījumu rezultātus. Pētījums par helonīmu tulkošanu lasāms ŠEIT!

2024./2025. akadēmiskajā gadā profesionālā maģistra studiju programma “Lietišķo tekstu tulkošana” tiks īstenota ar nosaukumu “Tulkošana un terminoloģija”. Pieteikšanās studijām būs atvērta no 16. jūlija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: