Ceturtdien, 30. maijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu ar 2025. gada 1. septembri Pārventā izveidot jaunu Ventspils valstspilsētas pašvaldības pamatizglītības iestādi, reorganizējot Ventspils 3. pamatskolu un Ventspils Pārventas pamatskolu.

Mācības nākamajā, 2024./2025. mācību gadā, turpināsies kā ierasts – Ventspils 3. pamatskolā un Ventspils Pārventas pamatskolā.

Lēmums apvienot šīs pamatskolas tika pieņemts, jo valsts mērogā atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informatīvajam ziņojumam “Kompleksi risinājumi augstvērtīgai izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā” minētajam tiek paredzēts noteikt minimālo skolēnu skaitu klašu grupās.

Jau šobrīd 3. pamatskolā un Pārventas pamatskolā kopā mācās aptuveni 600 skolēni, kas ir par 70 skolēniem mazāk nekā pirms pieciem gadiem, un prognozes liecina par iespējamu skolēnu skaita samazināšanos arī turpmāk. Tas nozīmē, ka abas Ventas labā krasta pamatskolas IZM noteiktajiem kritērijiem dažos klašu grupu posmos neatbilst. Turklāt, ja netiks veikta šo pamatskolu apvienošana, līdz ar jaunā pedagogu atalgojuma finansēšanas modeļa “Programma skolā” ieviešanu, pašvaldība zaudēs valsts budžeta mērķdotāciju pedagogu atalgojumam.

Veicot reorganizāciju, Ventas labajā krastā atbilstoši valsts regulējumam tiks izveidota perspektīva un ilgtspējīga izglītības iestāde, kas nodrošinās kvalitatīvu un iekļaujošu izglītību atbilstoši ikviena izglītojamā vajadzībām. Reorganizējot izglītības iestādes, tiks nodrošināta racionāla un efektīva valsts un pašvaldības finansējuma izmantošana skolu materiāltehniskās bāzes uzturēšanai un cilvēkresursu pārvaldībai, kā arī tiks veicināta “Vienotas skolas” pieeja pārejā uz mācībām valsts valodā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    _Liene_ 01.06.2024, 10:42:01

    Dīvaini ir tas , ka reorganizē gan b/d , gan skolas , bet b/d vadītāja paliek, bez konkursiem uz to vakanci, bet skolās reorganizējot būs direktora konkursa izsludināšana. Kā to var paskaidrot, iespējams kāds jau ir padomā?

  • 0
    *** 03.06.2024, 11:56:01

    Es izlasīju šādi- skolas reorganizē un veido JAUNU pamatskolu, bērnudārzus APVIENO un PIEVIENO esošajam b/d "Varavīksnei".

  • 0
    VIP 03.06.2024, 14:21:01

    Labdien!
    Pārventas pirmsskolas izglītības iestāžu apvienošanai un pamatskolu izglītības iestāžu reorganizācijai ir atšķirīgas pieejas, ņemot vērā plānoto izmaiņu specifiku un mērķus. Pirmsskolu reorganizācijas gadījumā pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” un “Pasaka” tiks reorganizētas, bet pirmsskolas izglītības iestāde “Varavīksne” būs šo abu reorganizēto iestāžu saistību pārņēmēja un nodrošinās izglītības programmu realizācijas virsvadību visā Ventas labajā krastā. Vienkāršāk sakot, pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” un “Pasaka” tiks pievienota “Varavīksnei”. Līdz ar to konkurss uz iestādes vadītāja amatu nebūs jārīko un pirmsskolas izglītības iestādi “Varavīksne” turpinās vadīt esošā vadītāja.
    Savukārt pamatskolu reorganizācijas gaitā tiks likvidētas gan Ventspils 3.pamatskola, gan Ventspils Pārventas pamatskola un tiks izveidota jauna izglītības iestāde, kas paredz atklāta konkursa rīkošanu uz direktora amatu, lai nodrošinātu piemērotākā kandidāta izvēli.

  • 0
    Mary Ly 03.06.2024, 16:23:05

    Par jaunas skolas direktoru ir skaidrs, bet kas būs ar skolotājiem un visiem citiem darbiniekiem, kuri strādā Pārventas pamatskolā un 3.pamatskolā? Likvidācijas rezultātā pēc darba likuma 112.panta jāmaksā lielas kompensācijas...
    1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;

    2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;

    3) triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus;

    4) četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts vairāk nekā 20 gadus.

  • 0
    VIP 04.06.2024, 08:49:18

    Labdien!
    Pēc Ventspils pilsētas Ventas labā krasta abu pamatskolu reorganizācijas uz reorganizēto iestāžu bāzes tiks izveidota jauna Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāde. Jaunizveidotā pamatizglītības iestāde būs reorganizēto izglītības iestāžu saistību un tiesību pārņēmēja, lai nodrošinātu izglītības procesa nepārtrauktību. Darbinieku nodarbinātība un pārējie ar to saistītie jautājumi tiks risināti atbilstoši normatīvo aktu prasībām, ņemot vērā iestāžu reorganizācijas juridisko formu.

  • 0
    Nif nifs 08.06.2024, 13:41:53

    Interesanta dzīves realitāte ar to iekļaušanu. Tie "iekļautie" latviski joprojām nerunā un nesaprot, kad vasarā nāk pastrādāt. Savukārt, ja klasē "iekļaujamie" ir vairāk, kā latvieši, tad kopumā klase kontaktējas tikai krieviski savā starpā...un gribi vai negribi, latvietim jāprot abas valodas, vismaz lai zinātu, ko klasē runā. Tāda ir dzīves īstenība.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: