Ventspili apmeklēja delegācija no mikroshēmu pusvadītāju ekosistēmas nozares, lai iepazītos ar pilsētas piedāvātajām iespējām šīs nozares attīstībai. Delegācijas sastāvā bija pārstāvji no vadošajiem uzņēmumiem un nozares asociācijām.

Vizītes laikā viesi tikās ar Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieku Igoru Udodovu un tika iepazīstināti ar Ventspils ostas darbību un aktuālajiem projektiem, kā arī pārrunāja sadarbības plānus ar pašvaldību.

Pēc apmeklējuma brīvostas pārvaldē viesi devās uz HansaMatrix Ventspils, kas ir viens no vadošajiem Baltijas augsto tehnoloģiju uzņēmumiem Baltijas valstīs. Viesi apmeklēja arī EuroLCDs, kur apskatīja vienu no lielākajām šāda veida tīrajām telpām Ziemeļeiropā un iepazinās ar tīro telpu potenciālu.

Vizītes noslēgumā viesi apmeklēja Ventspils Augstskolu, kur tikās ar tās pārstāvjiem, lai apspriestu sadarbības iespējas, un Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru.

Lai paustu gatavību pievienoties pusvadītāju ekonomikai, Ventspils brīvostas pārvalde plāno pievienoties saprašanās memorandam, ko jau parakstījuši 12 lielākie Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi, universitātes, organizācijas un ministrijas. Memoranda  mērķis ir iesaistītajiem partneriem vienoties par kopēju redzējumu un darba plānu, kas noteiktu Latvijas lomu un ekosistēmas attīstību mikroshēmu piegādes ķēdē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: