Lietuvas pilsētā Kauņā 12. reizi norisinājās starptautiskais koru festivāls “Kaunas Cantat”, kurā ar izciliem panākumiem piedalījās arī Kultūras centra jauktais koris “Līvzeme” diriģentes Astras Plostnieces vadībā.

Pirmajā konkursa kārtā koris ieguva izcilības līmeņa diplomu ar 90,3 punktiem, kā arī bija to trīs koru vidū, kas tika izvirzīti uz otro kārtu. Tajā koris ieguva godpilno 2. vietu.

Diriģente Astra Plostniece par sasniegumiem: “Esam ļoti priecīgi un gandarīti par augsto žūrijas novērtējumu!”.

Konkursā piedalījās kori no Lietuvas, Čehijas, Vācijas, Somijas un Latvijas. Festivāla ietvaros klausītāji varēja baudīt gan dažādus dalībnieku koncertus Kauņas koncertvietās, gan koru konkursu divās kārtās, kuru vērtēja starptautiska žūrija.

Festivāls “Kaunas Cantat” ir koru festivāls, kas kļuvis par vasaras kultūras tradīciju Kauņas pilsētā. Pasākums paredzēts, lai attīstītu kormūzikas tradīcijas, meklējot jaunas norišu vietas pilsētā un kormūzikas izpildījuma formātus. Festivāla ietvaros notiek gan koncerti plašākai publikai, gan arī augsta līmeņa koru konkurss, ko vērtē Eiropā un pasaulē zināmi mūzikas profesionāļi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    specialists Pirms 3 nedēļām, 2 dienām

    Apsveicam!
    ..,bet kam 1. vieta un kam 3.?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: