Lai papildinātu zivju populāciju, Būšnieku ezerā regulāri ielaiž vērtīgo zivju sugu mazuļus. 9. oktobrī Bušnieku ezerā ielaisti aptuveni 152 kg viengadīgie līdaku mazuļi, kuri auguši zivju audzētavā “Rimzāti” Kuldīgas novada Rendas pagastā.

Būšnieku ezers ir kļuvis par aktīvās atpūtas cienītāju iemīļotu objektu. Īpašo dabas skaistumu iespējams izbaudīt ne tikai peldētājiem, makšķerniekiem un laivotājiem, bet arī velobraucējiem, skrējējiem, pastaigu mīļotājiem un ornitologiem. Ap ezeru ir izbūvēta gājēju ietve un veloceliņš, iekārtotas labiekārtota peldvieta un piknika vietas, izveidota 187 metrus gara gājēju laipa, kuras galā uz skatu platformas var vērot putnus un skaisto ezera ainavu.

Un jau 2025. gadā atpūtas iespējas pie ezera tiks papildinātas ar jaunu peldvietu, kas būs piemērota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī jaunu apvienotā gājēju un veloceliņa posmu, kas paturpinās jau esošo veloceliņu, kas ved uz Staldzenes stāvkrastu – visaugstāko stāvkrastu Latvijā un Staldzenes pludmali, un izveidos savienojumu ar jau esošo Būšnieku ezera veloceliņu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Cibiņš Pirms 20 stundām, 33 minūtēm

    Veltīgs darbs. Redzot tos jūras kraukļu(kormorānu) barus, kas apsēduši Būšnieku ezera krastus un izveidojuši tur savas kolonijas, diez vai Būšnieku ezerā drīz vispār būs kāda zivs. Ir zināms, ka katrs jūras krauklis, lai izdzīvotu, diennaktī apēd 2-3 kg zivju(copeslietas.lv), daudzas zivis tiek sakropļotas un nobeidzas. Pie tam vietās, kur viņi uzturas, visi koki, nolieti ar balto to, kas rodas pēc ēšanas, iet bojā. Cik zināms, tad Ķīšezerā un citur jau rīkojas, lai šos putnus aizbaidītu. Te nepieciešama tāda pat darbība.

  • 0
    Kurzemnieks - Pirms 20 stundām, 22 minūtēm

    Vajadzētu atšaut nesaudzējot tos rīmas.Ja vēl maksātu par katru nošautu vai citādi likvidētu jūraskraukli,tā lieta aizietu labi.Aizbaidīšana problēmu neatrisinās.Tā nav vietējā suga,bet invazīva,tamdēļ nīcināma jebkādiem līdzekļiem.

  • 0
    Smits Pirms 20 stundām, 2 minūtēm

    Komunālā pārvalde - iemācieties taču vienreiz rakstīt. Jau kuro rakstu lasu un ir jāpārlasa, lai vispār varētu iebraukt rakstītajā. Labāk izbūvējiet pie krasta vietas, kur var no krasta makšķerēt.

  • 0
    Cibiņš Pirms 1 stundas, 22 minūtēm

    Atradu tepat VB 2018.gada.rakstu, ka kormorānus Būšnieku ezerā šaus un baidīs. Pagājuši 6 gadi, bet neviens ne šauj, ne baida. Jo kuru gan tas interesē - par to tak neko nemaksā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: