Uzsākti būvdarbi projektam “Baltijas jūras piekrastes infrastruktūras pilnveidošana un vides pieejamības uzlabošana Kāpu promenādē”, kas tiek realizēts Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) ietvaros.

Ar Projekta īstenošanu tiks pilnveidota Ventspils publiskā infrastruktūru, nodrošinot kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu, piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai, izbūvējot Kāpu promenādē cietā seguma piebrauktuvi, autostāvvietas, gājēju celiņu/veloceliņu, tādējādi labāk organizējot gājēju un velobraucēju plūsmu. Tāpat tiks uzlabota glābšanas dienestu piekļuve Baltijas jūras krasta daļai un mazināta antropogēno slodze šajā pludmales kāpu zonas posmā.

Kāpu promenādes izbūve būs liels ieguvums visiem Ventspils Zilā karoga pludmales un Jūrmalas parka apmeklētājiem. Ik gadu pludmali apmeklē tūkstošiem ventspilnieku un pilsētas viesu. Blakus Kāpu promenādei atrodas arī plašais un labiekārtotais Jūrmalas parks, kur uzstādīti āra trenažieri, kas piedāvā atpūtas un pastaigu vietas svaigā gaisā visai ģimenei. Cauri parkam vijas dažādas taciņas un veloceliņi, ko iemīļojuši aktīvās atpūtas cienītāji – skrējēji, nūjotāji, velobraucēji. Tajā ir ierīkotas divas īpašas takas: 730 m garā Enkuru taka ar 35 dažāda tipa enkuriem un 240 m garā Džungļu taka, kur bērni var pārbaudīt sevi veiklībā un izturībā.   

Projekta attiecināmās izmaksas ir 650 000 EUR: Projektam piešķirtais EJZAF finansējums ir 585 000 EUR jeb 90% no attiecināmajām izmaksām. Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums ir 10% no attiecināmajām izmaksām. Projekta īstenošanas periods ir no 2024. gada jūlija līdz 2025. gada decembrim.

Būvniecības periods ilgs no 2024. gada septembra līdz 2025. gada jūlijam. Būvdarbus veic SIA “MARPET”, būvuzraudzību SIA “SB Uzraudzība” un autoruzraudzību SIA “SBI-Ventspils”.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    Vienscilvēks Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Nu ļoti izsmeļošs raksts... vēl varēja pierakstīt, ka parkā čivina putni un pa enkuriem rāpo 3 sugu skudras...
    Varbūt var parastam ventspilniekam pievienot pie raksta karti ar shēmu, kur un ko konkrēti būvēs..pārbūvēs, kur tad tā pieeja tiks uzlabota, kur atradīsies autostāvlaukums un ar cik vietām ... nē labāk uzraksta, ka tiks mazināta atropogēnā slodzē :) "labs" jums tas PR šiks..

  • -5
    Janis Zvejnieks Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Wov !Nakosais projektins ar eiropas naudas lidzfinansesanu.A pasiem ta naudas vismaz ir ?Vai ari nems nakoso kreditu :)))))Veloparkam tiko panema.Cik noprotams,tad naudas ta kase naf :)))Pa divam piecgadem 5lamus nottralinajusi ar saviem projektiem :))))

  • -2
    Janis Zvejnieks Pirms 1 nedēļas, 4 dienām

    Pareizak butu teikt. Apguvusi un sadalijusi :)))))))

  • -2
    Sigurds Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

    Vai tad formulējums "līdzfinansēšana" nenozīmē, ka daļa jāmaksā pašam vai projekta pieteicējam?
    Kapitālisma pamatā jau ir netērēt visu peļņu, bet piesaistīt finanses!

  • -1
    (ට ̥̆ ට) Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

    Sigurd, Jums taisnība, bet
    neprasiet no apmaksātām replikām pamatzināšanas biznesā !
    Te taču no valodas skaidrs, ka galvenais ir ierakstu skaits un jēlība!

  • 0
    Janis Zvejnieks Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

    Uh ti !Atskiriba no trollisiem,kas savus komentarus izsaka zem mistiskiem nikiem un fotografijam :))))Kads negrib apmaksat manas replikas ?Es ir atverts biznesam !Kur tadas jaunmodigas,pamatzinasanas biznesa, maca ?Pie Aivara no Puzes :)))Miljonaram,ar super labu pensiju,gadiem veca niva,laiva ar motoru un entie tukstosi kreditos deklaracija :))))Vot biznesmeni :)))eiropa lidzfinanse projektu,a naudas tad pasiem nav.Pasi savaj dalinai,nem kreditus.Projektu realize,no projekta pelna 00,00e :))))un vel pec tam maksa par uzturesanu.Pastiet kurs no uzceltajiem objektiem nes pelnu ?Visi strada ar zudumiem un tiek doteti.Viss redzams tapat!Kadas vel zinasanas biznesa vajadzigas :)))Briva nauda ir buvejam !Naudas naf,gaidam labakus laikus un dotejam uzbuveto.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: