Uzsākti būvdarbi projektam “Baltijas jūras piekrastes infrastruktūras pilnveidošana un vides pieejamības uzlabošana Staldzenes ielā”, kas tiek realizēts Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) ietvaros.

Ar Projekta īstenošanu tiks pilnveidota Ventspils publiskā infrastruktūru, nodrošināta Baltijas jūras piekrastes aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšana, cietā seguma gājēju celiņa/veloceliņa izbūve, posmā no Bangu ielas līdz Būšnieku ezeram, tādējādi organizējot gājēju un velobraucēju plūsmu un mazinot antropogēno slodzi šajā Baltijas jūras pludmales kāpu zonas posmā. Tāpat projekts paredz Staldzenes ielas brauktuves asfalta betona pārbūvi, paturpinot iepriekšējā gadā izbūvēto posmu līdz autobusu apgriešanās laukumam, kā arī jaunu autostāvvietu izbūvi pie Būšnieku ezera laivu bāzes.

Pēc Projekta īstenošanas pagarināsies veloceliņu tīklu garums Ventspilī, kas dotajā brīdī sasniedzis jau 70,544 km. Izbūvējot cietā seguma gājēju celiņu/veloceliņu Staldzenes ielā, tiks turpināts jau esošais veloceliņš, kas ved uz Staldzenes stāvkrastu – visaugstāko stāvkrastu Latvijā un Staldzenes pludmali, izveidojot jaunu savienojumu ar Būšnieku ezera veloceliņu, kura garums ir 8km un kurš dod iespēju mērot šo posmu gan ar kājām, gan velosipēdu apkārt visam ezeram. Būšnieku ezers ir iemīļots dabas objekts aktīvās atpūtas cienītājiem – peldētājiem, laivotājiem, velobraucējiem, skrējējiem, pastaigu mīļotājiem un ornitologiem.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 429 935,53 EUR: Projektam piešķirtais EJZAF finansējums ir 386 941,98 EUR jeb 90% no attiecināmajām izmaksām. Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums ir 10% no attiecināmajām izmaksām. Projekta īstenošanas periods ir no 2024. gada jūlija līdz 2025. gada decembrim.

Būvniecības periods ilgs no 2024. gada septembra līdz 2025. gada jūlijam. Būvdarbus veic SIA “MARPET”, būvuzraudzību SIA “SB Uzraudzība” un autoruzraudzību SIA “Ceļu studija”.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kriska Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Visu ziemu stāvēs izčakarata iela. Kāpēc nevar normāli - pavasarī sāk - rudenī pabeidz. Tā kādreiz nebija

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Darbi tiek sākti ar apvienotā gājēju veloceliņa izbūvi, neskarot ceļa posmu. Darbi tiek uzsākti beidzoties vasaras sezonai, jo šajā laikā ir mazāks šī ceļa posma noslogojums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: