PSIA “Ventspils nekustamie īpašumi” no maija līdz augusta beigām veic būvdarbus Ventspils izglītības iestādēs, lai līdz mācību gada sākumam modernizētu skolu energoapgādes, apsardzes un ugunsdrošības sistēmas atbilstoši mūsdienu standartiem.

Pašvaldība skolu un pirmsskolu remontdarbos ir ieguldījusi vairāk kā 605 000 EUR. Lielākā daļa darbu ir paveikti, bet daži vēl atrodas noslēguma posmā un tiks pabeigti līdz 31. augustam.

Septiņās skolās (1., 3. un Pārventas pamatskolā, Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā, 2., 4., 6.vidsusskolā) ir  izbūvēta tehniskās apsardzes sistēmas, uzstādot 737 apsardzes sensorus, ieguldot  vairāk kā 392 000 EUR .

PII “Pasaka” 2.stāvā atjaunota elektroapgādes sistēma un izbūvēta ugunsgrēka signalizācijas (UAS) sistēma. Uzstādīti 190 dažāda veida LED paneļi, kustības sensori gaiteņos, ieguldot  gandrīz 67 000 EUR.

Septiņās skolās (Centra sākumskolā, 1., 2., 3. pamatskolā, Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā, 4. un 6.vidusskolā), sešos bērnudārzos (Bitīte, Margrietiņa, Rūķītis, Saulīte, Vāverīte, Zvaigznīte) un Jaunrades namā daļēji veikta veco gaismas armatūru nomaiņa uz LED paneļiem, kopā uzstādot 1 964 LED paneļus un veco spuldžu nomaiņa uz LED spuldzēm, ieguldot  vairāk kā 146 000 EUR.

Ventspils pilsētas izglītības iestāžu skolēniem un skolotājiem būs nodrošināta droša, energoefektīva un mūsdienīga vide, kas ir svarīgi izglītības procesa veiksmīgai norisei un samazinās iestāžu uzturēšanas izdevumus nākotnē.  Modernizējot energoapgādes sistēmas, tiek panākta efektīvāka enerģijas izmantošana un  veicināts ilgtspējīgs enerģijas patēriņš, bet modernas ugunsdrošības sistēmas var ātrāk reaģēt uz draudiem, tiek garantēta lielāka skolēnu, skolotāju un citu iestāžu darbinieku drošība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: