Lauku atbalsta dienests ir piešķīris finansējumu Komunālās pārvaldes projektam “Baltijas jūras piekrastes infrastruktūras pilnveidošana un vides pieejamības uzlabošana Kāpu promenādē”, kura iesniegšanu Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) projektu iesniegumu atlasei 2024. gada 18. aprīlī atbalstīja dome.

Ar Projekta īstenošanu tiks pilnveidota Ventspils publiskā infrastruktūra, nodrošinot kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu, piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai, izbūvējot Kāpu promenādē cietā seguma piebrauktuvi, gājēju celiņu/veloceliņu, tādējādi organizējot gājēju un velobraucēju plūsmu. Tāpat tiks uzlabota glābšanas dienestu piekļuve Baltijas jūras krasta daļai un mazināta antropogēno slodze šajā pludmales kāpu zonas posmā.

Kāpu promenādes izbūve būs liels ieguvums visiem Ventspils Zilā karoga pludmales un Jūrmalas parka apmeklētājiem. Pa to var nokļūt uz 5., 6. un 7. pludmales laipu. Blakus Kāpu promenādei atrodas arī plašais un labiekārtotais Jūrmalas parks, kur uzstādīti āra trenažieri, kas piedāvā atpūtas un pastaigu vietas svaigā gaisā visai ģimenei. Cauri parkam vijas dažādas taciņas un veloceliņi, ko iemīļojuši aktīvās atpūtas cienītāji - skrējēji, nūjotāji, velobraucēji. Tajā ir ierīkotas divas īpašas takas: 730m garā Enkuru taka ar 35 dažāda tipa enkuriem un 240m garā Džungļu taka, kur bērni var pārbaudīt sevi veiklībā un izturībā.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 650 000 EUR: Projektam piešķirtais EJZAF finansējums ir 585 000 EUR jeb 90% no attiecināmajām izmaksām. Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējums ir 10% no attiecināmajām izmaksām. Projekta īstenošanas periods ir no 2024. gada jūlija līdz 2025. gada decembrim. Būvniecības periods plānots no 2024. gada septembra līdz 2025. gada jūlijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: