Ventspilī noslēgusies ikgadējā pavasara lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām!”, kuras laikā iedzīvotāji nodevuši kopumā 553 m3 lielgabarīta atkritumu.

Lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija “Nodod tuvāk mājām!” norisinājās divas nedēļas nogales – 20. un 21. aprīlī iespēja bez maksas nodot lielgabarīta atkritumus tika nodrošināta Ventas kreisā krasta (pilsētas) iedzīvotājiem, savukārt 27. un 28. aprīlī tā notika Pārventā.

Akcijas laikā 16 adresēs tika uzstādīti kopumā 79 lielgabarīta atkritumu konteineri ar 7m3 ietilpību, kuros iedzīvotāji bez maksas varēja izmest dažāda veida lielgabarīta atkritumus. Ventas kreisajā krastā divu dienu laikā tika piepildīti 38 lielgabarīta atkritumu konteineri, savācot 266 m3 atkritumu, savukārt Pārventā piepildīts 41 konteiners, kas ir 287 m3 atkritumu. Pārsvarā iedzīvotāji nodeva nolietotas mēbeles un dažādus būvniecības atkritumus.

PSIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” lielgabarīta atkritumu savākšanas akciju “Nodod tuvāk mājām!” organizē ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstu jau kopš 2003. gada. Akcijas mērķis ir nodrošināt Ventspils iedzīvotājiem plašākas un pieejamākas lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanas iespējas, lai mazinātu lielgabarīta atkritumu nesaskaņotu novietošanu pie sadzīves atkritumu konteineriem, kā arī to izmešanu vidē vai nepiederošos konteineros.

Ikdienā lielgabarīta atkritumus (mēbeles) bez maksas var nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a, kas ir atvērti katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00, izņemot pirmdienas.

Fiziskām un juridiskām personām tiek piedāvāta arī lielgabarīta atkritumu konteineru (4,5 m3, 7 m3 un 10 m3) noma, kas ir maksas pakalpojums. Plašāka informācija pieejama uzņēmuma mājaslapā www.vlk.lv sadaļā “Kontakti, norēķinu rekvizīti un tarifi”. Jautājumos par atkritumu apsaimniekošanu iedzīvotāji aicināti zvanīt pa tālr. 63626920 vai rakstīt uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: