13.oktobrī Rīgā norisinājās 21.atklātais Latvijas pankrationa čempionāts. Ventspili sacensībās pārstāvēja “Ventspils Kikboksa Leģions” sportisti Trenera Sergeja Deņisova vadībā. Visi sportisti cīnījās Pyx Lax pankrationa disciplīnā un ieguva medaļas.

Dominiks Langenfelds (12 gadi, līdz 40 kg) aizvadīja divas cīņas un izcīnīja 3.vietu. Vairāk veicās Oliveram Sproģim (11 gadi, līdz 45 kg), kurš divu cīņu kopvērtējumā ieguva 2.vietu. Atsevišķi jāizceļ Šons Burmeisters (12 gadi, līdz 45 kg), kurš izcīnīja ne tikai 1.vietu, bet ieguva arī speciālbalvu – īpašu Latvijas čempiona aproci. Arī Šons aizvadīja divas cīņas.

Pankrations ir sena cīņas māksla, kas 648.gadā p.m.ē. tika ieviesta pat Grieķijas olimpiskajās spēlēs. Ja senajā pankrationā sportistiem bija minimāli ierobežojumi – nebija noteikumu vai laika ierobežojuma, tad mūsdienās sportisti cīnās ar aizsargekipējumu, cīņas ir sadalītas raundos un ir noteikumi, kas pankrationu iedala četrās sadaļās: Pyx Lax (K-1, muay-thai), Pigmahia (bokss), Pleris Agon (MMA) un Kato Agon (graplings).

Čempionātu rīkoja Latvijas Pankrationa federācija.

Šogad “Ventspils Kikboksa Leģions” plānota dalība vēl divās sacensībās - Atklātajā ringā pēc K-1 noteikumiem Rīgā novembra sākumā un Latvijas čempionātā K-1 decembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: