Šodien, 26.septembrī, Olimpiskā centra Basketbola hallē, plkst.19.00, ar spēli pret ''Rīgas Zeļļiem'' savu trīsdesmito sezonu uzsāks basketbola klubs ''Ventspils'', tiešraidē spēli translējot televīzijas kanālam TV4.

Šogad tā iesāksies ar Optibet Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēli pret ''Rīgas Zeļļiem'', komandu kura krāsaini un skaļi sevi pieteica pērn, iekļūstot Latvijas-Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēlēs, Latvijas kausa finālā un Latvijas Basketbola līgas finālā. Zeļļos spēlē vairāki bijušie Ventspils komandas spēlētāji - Artūrs Strēlnieks, Uģis Pinete, Dāvids Vīksne, kuri tad arī veido šīs dinamiskās komandas kodolu. Sezonu Zeļļi iesākuši ar uzvaru 91:88 “kaujā par Rīgu” pret ''VEF Rīga''.

BK “Ventspils”, kā jau pēdējos gados ierasts, ir atjauninājuši savu sastāvu. Komandā palikuši tās kapteinis Artūrs Ausējs, Ronalds Zaķis, Valters Vēveris, Rūdis Donis, Edvards Mežulis, Jānis Censonis, klāt nākuši viesspēlētāji Mihail Miseailo, Lamar Norman Jr, Zac Watson un ASV studijas pabeigušais siguldietis Roberts Bērze. Komandā iekļāvies ir arī sporta skolā “Spars” strādājošais Roberts Prūsis, kā arī divi Talsu sporta skolas audzēkņi Tailers Tīģers un Kārlis Šķiliņš. Jāatzīmē, ka pirmssezonas pārbaudes spēlē traumu guva BK “Ventspils” pamata saspēles vadītājs Renārs Birkāns, kuram, visticamāk, sezona ir beigusies tā arī nesākoties.

BK “Ventspils”, neskatoties uz milzīgajām pārmaiņām sastāvā, pamata saspēles vadītāja trūkumu un īso spēlētāju rotācijas iespēju, ir apņēmības pilni un gatavi sezonas sākumam.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: