Aizvadītajās brīvdienās Dobelē norisinājās Latvijas Čempionāta 3. posma sacensības motokrosā, kas šoreiz bija arī Baltijas čempionāta 2. posms individuālajā vērtējumā un kopā pulcēja 190 sportistus.

Laika apstākļi sportistus nelutināja, jo spēcīgās lietus gāzes trasi padarīja slidenu un dubļainu, kas īpaši apgrūtināja jaunāko klašu braucējus. Tādās ''nepatikšanās iekūlās'' arī Rodeo sportists - Rūdolfs Spila, kurš ir viens no 65cc bērnu klases līderiem Latvijā. Pirmā brauciena pēdējos apļos tika piedzīvots kritiens un tehniska ķibele neļāva sportistam braucienu turpināt, kā rezultātā 0 punkti. Otrajā braucienā, kad uzspīdēja saulīte un trase sāka apžūt, Spila spēja finišēt 5. vietā.

Labāk ar mainīgajiem trases apstākļiem tika galā Rūdolfa vecākais brālis Ralfs Spila, kurš 125cc klasē jauniešiem uzrādīja savu šīs sezonas labāko rezultātu, pa braucieniem finišēdams 3. un 2. vietā, kas posma kopvērtējumā deva 2. vietu uz goda pjedestāla.

Uzvaru šajā motociklu klasē izcīnīja igauņu sportists Travis Leok, kurš kopā ar savu tēvu, leģendāro motokrosa meistaru - Tanelu Leoku pārstāv Rīgas komandu „Motosports RT/Auseklis”.

MX2 klasē Rodeo komandu pārstāvēja Jozefs Parn, kurš startējot ar pleca traumu, spēja atzīstami nobraukt braucienus, kopvērtējumā izcīnot 4. vietu.

Dobeles ''saldais ēdiens'' Baltijas čempionātā bija MX1 klases cīņas, kur abos braucienos līdz pēdējam aplim tika uzturēta spriedze un intriga par sacensību uzvarētāju. Par to parūpējās mūsu Toms Macuks un jau pieminētais Tanels Leoks, kur asumu piedeva arī Uldis Freibergs un Meiko Vetiks, šis četrinieks dominēja abos braucienos cīņā par goda pjedestālu.

Pirmajā braucienā pēc neveiksmīga starta, cīnoties ar konkurentiem un braucot bez aizsargbrillēm, kuras nācās nomest jau pēc pirmā apļa, Toms aizcīnījās līdz 4. vietai finišā.

Pirmais finišēja Leoks, otrā vieta Rodeo leģionāram Vetikam, bet trešā vieta Freibergam (Saldus motoklubs).

Otrajā braucienā, kad trase kļuva sausāka un ātrāka, Macuks parādīja savas kvalitātes visaugstākajā līmenī un sīvā cīņā izcīnīja 1. vietu aiz sevis atstājot Leoku un Vetiku. Kopvērtējumā Tomam šoreiz 2. vieta.

Summējot visus ieskaišu klases rezultātus, komandu vērtējumā Rodeo sportisti spēja izcīnīt 2. vietu posmā, pirmajā vietā Motosports RT/Auseklis, bet 3. vieta Saldus motoklubs.

Pēc aizvadītiem trīs Latvijas atklātā čempionāta posmiem Ventspils Rodeo motokluba komanda ieņem 2. vietu.

''Potenciāls uzvarai mūsu komandai ir, tikai jāsaliek visi spēki kopā, nedaudz veiksmes un labi jānobrauc atlikušie divi čempionāta posmi. Šoreiz pietrūka Jēkaba Hudoleja rezultāts 85cc klasē, kurš bija devies uz Holandi, lai gatavotos Pasaules junioru čempionātam, kas jau šīs nedēļas nogalē norisināsies Herdes trasē. Paldies mūsu atbalstītājiem, līdzjutējiem un komandas mehāniķiem'', tā Arvis Sanders, motokluba Rodeo vadītājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: