Ventspils valstspilsētas pašvaldība, lai risinātu īres mājokļu pieejamības problēmu un vienlaikus veicinot uzņēmējdarbības attīstību, pirms gada – 2023. gada 26. oktobrī noslēdza finansēšanas līgumu par pašvaldības līdzfinansējuma 99 900 EUR apmērā piešķiršanu projekta “Dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas vienkāršotā pārbūve Kuģinieku ielā 7, Ventspilī” īstenošanai.

Saskaņā ar finansēšanas līgumu SIA “D63” pārbūvē dzīvojamo māju ar 13 dzīvokļiem, t.sk. astoņiem pašvaldības līdzfinansētiem dzīvokļiem. Ēka ir celta 1911.gadā, un tā atrodas uz zemesgabala, kas ir daļa no valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa – Ventspils pilsētas vēsturiska centra Vecpilsētas teritorijā.

Uzņēmējs informē, ka būvdarbi turpinās veiksmīgi: šobrīd ir noslēgumā ēkas gala sienas fasādes apdares darbi, kā arī notiek sanitāro mezglu flīzēšana un iekštelpu apdares darbi.

Tuvākajā laikā paredzēts uzsākt iekšdurvju un lamināta uzstādīšanu, kā arī virtuves iekārtu montāžu.

SIA “D63” informē, ka visu darbu pabeigšanu plāno īstenot līdz 2024. gada beigām, tādējādi nodrošinot projekta savlaicīgu izpildi. Saskaņā ar noslēgto finansēšanas līgumu, pārbūvētā ēka jānodod ekspluatācijā līdz 2025.gada oktobrim.

Līgumu pašvaldība noslēdza, ievērojot domes 2023. gada 14. septembra lēmumu Nr.162 un domes 2022. gada 15. decembra nolikuma Nr.12 “Līdzfinansēšanas konkursa “Ēku atjaunošana vai pārbūve, nolūkā radīt īres dzīvokļus Ventspilī” nolikums” noteikumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums tiks sniegts kā de minimis atbalsts, un tā maksimālais apjoms paredzēts 35% apmērā no būvniecības kopējām attiecināmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 350 EUR bez PVN uz vienu pašvaldības līdzfinansējamā dzīvokļa kvadrātmetru un ne vairāk kā 200 000 EUR kopsummā. Pašvaldības līdzfinansējums tiks izmaksāts pēc dzīvojamās mājas nodošanas ekspluatācijā, finansējuma saņēmēja īpašuma tiesības nostiprināšanas Zemesgrāmatā un atbilstoša rēķina iesniegšanas Ventspils valstspilsētas pašvaldībā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Kriska Pirms 2 dienām, 17 stundām

    Nu beidzot kaut kas reāls top

  • 0
    Piciš Pirms 2 dienām, 16 stundām

    Ne jau mums..

  • 0
    Pornieks Pirms 1 dienas, 22 stundām

    No tā ir kaut kāda jēga kad kaut ko ņemas izlabot.
    Kā paliks ar veco mūzikas skolas celtni?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: