Gāliņciema bibliotēka aicina ikvienu, kurš prot šūt vai tamborēt, kļūt par palīgu, no iedzīvotāju adītiem un tamborētiem kvadrātiņiem veidot mētelīšus kokiem, kas aug pie Gāliņciema bibliotēkas. Kvadrātiņu savienošana, veidojot mētelīšus, norisināsies Gāliņciema bibliotēkā no 15. jūlija līdz 2. augustam.

Šim darbam tiek meklēti brīvprātīgie, kuri aicināti pieteikties klātienē vai pa tālruni 22030982. Dienās, kad būs patīkami laikapstākļi, darbs norisināsies ārā pie bibliotēkas, koku pavēnī.

Pusgada garumā, gatavojoties jaunās Gāliņciema bibliotēkas gada jubilejai un atzīmējot 70 gadus, kopš Gāliņciemā ir pašiem sava bibliotēka, pēc bibliotēkas vecākās bibliotekāres Ramonas Jacevičas iniciatīvas tika īstenots projekts “(R)adīts Gāliņciemam”. Projekts paredz kopā ar adīšanas un tamborēšanas entuziastiem radīt košu noformējumu jeb mētelīšus pie bibliotēkas augošajiem kokiem – ainaviskajiem ošiem, kastaņai un hibrīdajiem alkšņiem, kas jau sasnieguši dižkoka statusu.

Projektā iesaistījušies daudzi rokdarbu mīļotāji, izgatavojot krāšņus adītus vai tamborētus kvadrātiņus. Gāliņciema bibliotēkā nonākuši ap 900 kvadrātiņi, kas ļaus izgatavot mētelīšus 35 kvadrātmetru apmērā. Kopīgajā darbā piedalījās gan Ventspils pilsētas un novada rokdarbnieki, gan cilvēki no citām vietām Latvijā. Visražīgākā projekta dalībniece bija senioru aprūpes namā “Selga” dzīvojošā Velta Lagzdiņa. Veltas kundze viena pati izgatavoja 200 kvadrātiņus. Aktīvi akcijas dalībnieki bija arī Ārija Jaceviča, pati akcijas iniciatore Ramona Jaceviča, Magrita Salma, Ances bibliotēkas darbinieki un lasītāji un Gāliņciema bibliotēkas kaimiņi – pirmsskolas izglītības iestādes “Bitīte” darbinieki, audzēkņi, viņu vecāki un vecvecāki. Īpašs sūtījums saņemts arī no Ventspils 2. pamatskolas 6.a un 6.b klases, kur bērni – puikas un meitenes –, kuri apmeklē arī nodarbības Gāliņciema bibliotēkā, izgatavojuši pa kvadrātiņam. Vairāki sūtījumi – no divām rīdziniecēm un Bauskas novada Misas bibliotēkas – saņemti arī ar pakomāta starpniecību. Kāds nezināms autors 18 kvadrātiņus ievietojis Ventspils Galvenās bibliotēkas grāmatu kastē.

Gatavos kvadrātiņus varēja nodot jebkurā Ventspils bibliotēkas filiālē līdz 15. jūlijam. Ja kādam vēl palicis kāds bibliotēkā nenogādāts kvadrātiņš, tad tos pēc iespējas ātrāk var aiznest uz tuvāko bibliotēku.

4. augustā, kad apritēs gads kopš jaunās Gāliņciema bibliotēkas atklāšanas, plkst. 13.00 ikviens būs gaidīts jubilejas piknikā, lai palīdzētu kokiem ietērpties mētelīšos, piedalītos radošajās darbnīcās bērniem un Maldas Pornieces gleznu izstādes “Teic, kur zeme skaistākā…” atklāšanā, kā arī paklausītos labu mūziku.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 13.07.2024, 07:44:04

    Kā būtu ar koka mētelīti kādam mazam,publicitāti alkstošam vīrelim,pēc kura cietums skumst?Nebūtu jātērē nodokļu maksātāju nauda uzturēšanai Centralkā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: