Neatslābst iedzīvotāju interese par būvdarbiem bijušās viesnīcas Vilnis vecajā korpusā. Tiek baumots, ka ēka tiekot gatavota NATO karavīru izmitināšanai. Patiesībā nekustamā īpašuma īpašnieks plāno ēku, kas ilgus gadus stāvējusi tukša, pārbūvēt par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju.

«Izstrādes stadijā ir lokālplānojums nekustamā īpašuma teritorijai Talsu ielā 3a. Citas informācijas mums nav,» skaidro Ventspils domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože, atturoties komentēt, viņaprāt, nepamatotās baumas par to, ka ēkā plāno izmitināt NATO karavīrus. Teritorijas lokālplānojums tiek izstrādāts ar mērķi mainīt nekustamā īpašuma atļauto izmantošanu – no darījumu iestāžu apbūves uz daudzdzīvokļu dzīvojamo apbūvi. Atgādinām, ka padomju laikā ēkā Talsu ielā 3a atradās viesnīca Vilnis. 90. gadu sākumā blakus uzbūvēja jauno viesnīcas Vilnis korpusu, un kopš tā laika vecā ēka faktiski netika izmantota.

Tagadējais nekustamā īpašuma saimnieks, kuram pieder abas ēkas, – 2018. gadā Rīgā reģistrētā SIA REO – plāno pārbūvēt bijušās viesnīcas veco ēku par daudzdzīvokļu māju. Pēc pilsētas domes rīcībā esošās informācijas, pašreizējo viesnīcas Vilnis ēku īpašnieks plāno izmantot atbilstoši tās tagadējam statusam. Ir redzams, ka ēkā šobrīd arī notiek remontdarbi.

Pagājušā gada novembrī SIA REO vērsās pilsētas domē ar lūgumu pieņemt lēmumu par lokālplānojuma izstrādi teritorijai Talsu ielā 3a ar mērķi mainīt tās funkcionālo zonējumu (atļauto izmantošanu) uz daudzdzīvokļu dzīvojamo apbūvi. Šī gada janvārī pilsētas dome tādu lēmumu pieņēma, apstiprināja darba uzdevumu un noslēdza ar SIA REO līgumu par lokālplānojuma izstrādes finansēšanu. Darba uzdevums paredz, ka lokālplānojuma pirmā redakcija ir jāiesniedz pilsētas domei un ar domes lēmumu jānodod sabiedriskajai apspriešanai. Apspriešanas ietvaros tiks organizēta teritorijas lokālplānojuma pasūtītāja informatīva tikšanās ar iedzīvotājiem, kuras laikā būs iespēja uzdot visus interesējošos jautājumus.

Pēc Božes teiktā, teritorijas lokālplānojuma izstrāde var aizņemt no astoņiem līdz desmit mēnešiem vai pat ilgāk. Šo laiku nekustamā īpašuma īpašnieks izmanto, lai savestu kārtībā ēkas ārējās konstrukcijas – nomainītu jumta segumu, logus, veiktu fasādes remontu. Šie darbi arī šobrīd notiek. Kā pastāstīja Būvniecības administratīvās inspekcijas vadītājs Jurģis Rasa, minēto darbu veikšanai nepieciešamā dokumentācija ir saskaņota ar pilsētas domi. Jumta remonts jau ir gandrīz pabeigts. Atļauju ēkas iekšdarbiem īpašnieks nav lūdzis, un nekādi saskaņojumi par to nav veikti, piebilda Rasa.

Iepriekš Ventas Balss aizsardzības ministram Andrim Sprūdam uzdeva iedzīvotājiem interesējošo jautājumu par NATO armijas spēku iespējamo izvietošanu Ventspilī. Ministrs atbildēja, ka tādu plānu nav.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    qwerty 21.05.2024, 14:03:21

    Vēl var pārbūvēt pasta ēku Jūras ielā, BMGS 9-stāveni arī...daudz dzīvokļu sanāks:)

  • -3
    Kriska 21.05.2024, 15:34:20

    Sanāks , Ja naudu nav kur likt - būvdarbi dārgi izmaksā un no īres maksas atpakaļ saņemsi labi ja pēc 10 gadiem

  • -2
    Pilsēta 21.05.2024, 16:05:18

    It kā jau baigi labi, bet kur auto stāvvietas?

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv 21.05.2024, 16:12:57

    Vai tad akurāt pie mājas vajag piebraukt?Protams,runa nav par operatīvo dienestu transportu un nespējniekus apkalpojošiem automobiļiem.Pārventā brīvas vietas priekš autiņiem daudz.

  • -3
    yolo 21.05.2024, 17:26:27

    Interesanta izvèle, kur būvēt īres namu, ņemot vērā, ka dome ne par kāda atbalsta sniegšanu nav indormējusi. Briesmīga vieta, nesakopta apkārtne. Šķiet jocīgi. Lai nu kā- veiksmi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: