Turpinot darbu pie Meža kapu teritorijas paplašināšanas, no 16. aprīļa ir uzsākta Meža kapu žoga izbūve. Jaunais žogs tiks izbūvēts analogs esošajam – ar betona stabiem un ar impregnēta koka žoga posmiem gaiši brūnā krāsā. Darbus paredzēts pabeigt līdz jūlija beigām. 

Ventspils Meža kapu teritorijas kapacitāte jauniem apbedījumiem ir ierobežota. Lai risinātu šo situāciju, jau 2023. gadā tika uzsākti darbi, lai pakāpeniski paplašinātu Meža kapu teritoriju. Darbus ir paredzēts veikt divās būvniecības kārtās. Šogad tiks veikta 1. būvniecības kārta (10`000 m2), bet tuvākos divos gados 2. būvniecības kārta (3`500 m2).

Kopā paredzēts izbūvēt četrus apkalpojošā ceļa vārtus (4.0 m platus) un piecus gājēju vārtiņus. Šobrīd tiek realizēts būvprojekts “Žoga izbūve Meža kapu paplašināmā teritorijā, 1. kārta”.

Meža kapos ir veikta izpēte, paredzot kapu izbūvi pavisam četros būvniecības posmos, kas nodrošinās Meža kapos jaunas apbedījumu vietas turpmākajiem 16 – 20 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Larijs Kukarans Pirms 2 nedēļām, 3 dienām

    Vai nav jēdzīgāk krematoriju uzcelt?Tā jau tik paplašina straujos tempus kapsētu,zeme ir dzīvajiem vajadzīga,neviss mirušajiem.Un vēl,jūs esat daudz redzējuši jaunos,kas iet uz kapiem?Labāk pelnus izkaisa jūrā vai uz lauka,vai citur,kā nu kurš vēlas.Es jau nerunāju par to,ka tagad viss ir ļoti dārgs,es par pieminekļiem,futrāļiem vai sētām ap kapu.Man liekas,ka mirušajam tas ir vienalga,bet dzīvajiem,kas knapi izdzīvo mājās nauda ir vairāk vajadzīga.Jā,es neesmu diplomāts,es kā ar cirvi nocērtu,bet tā tas ir,diemžēl.

  • 0
    Covid 19-24.ventspils.lv Pirms 2 nedēļām, 3 dienām

    Tad jau vienam deputātelim vajadzētu atgādināt-daudz laika nav vairs,vecais,taisies!

  • 0
    Kurzemnieks - Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    Tas varētu būt par to,kurš pie Puzes ezera dzīvo?
    Piekrītu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: