Ceturtdien Ventspils novada domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma pašvaldības izpilddirektoram Jurim Krilovskim izteikt rājienu par Ventspils novada pašvaldības administrācijas nereorganizēšanu līdz noteiktajam laikam.

Ventspils novada dome augustā nolēma uzdot pašvaldības izpilddirektoram līdz 27.septembrim Darba likuma noteiktajā kārtībā uzteikt darba līgumu Administratīvās nodaļas vadītājam, Attīstības, plānošanas un būvniecības nodaļas vadītājam un vadītāja vietniekam.

Augusta domes sēdē domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS) informēja, ka, reorganizējot Administratīvo nodaļu un Attīstības, plānošanas un būvniecības nodaļu darbinieku atalgojumam vien tiks ietaupīti 95 828 eiro, taču abu nodaļu reorganizācija ļaus ietaupīt vairāk nekā 100 000 eiro.

Krilovskis uzskata, ka pašvaldības lēmums ir sagatavots neatbilstoši Darba likumam un viņš to nevar tiesiski izpildīt. Izpilddirektors domei pārmeta, ka pirms lēmuma pieņemšanas ar viņu tas nav saskaņots. Viņš uzskata, ka šāds lēmums izjauc administrācijas struktūru.

Mucenieks uzsvēra, ka no 1.novembra stāsies spēkā pašvaldības nolikums, kurā noteikts, ka Administratīvā nodaļa un Attīstības, plānošanas un būvniecības nodaļa ir likvidētas, kā rezultātā šiem darbiniekiem iestāsies dīkstāve, kas pašvaldībai dienā izmaksās 308 eiro un 9231 eiro mēnesī. Viņa ieskatā Krilovskis ir ignorējis domes lēmuma izpildi un nav sniedzis paskaidrojumu uz domes priekšsēdētāja pieprasījumu.

Pret abu nodaļu likvidāciju iebilst deputāts Māris Dadzis (LRA), jo uzskata, ka reorganizāciju vajadzētu pārskatīt. Viņa ieskatā, ka, lemjot par nodaļu reorganizāciju, vajadzējis iesaistīt izpildvaru.

Domes sēdē deputāti nolēma pagarināt termiņu līdz 11.oktobrim pašvaldības administrācijas reorganizācijai.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Cibiņš Pirms 10 stundām, 59 minūtēm

    Tas viss ir štrunts!! NRA.lv raksta: Noticis bruņots uzbrukums Ventspils novada domes ēkai. Lūk tas ir kaut kas!! Atentāts pret Muciņu (to, kurš sēd novada domes ēkā)? Patiesībā gan tikai ar gaisa šauteni sašauts logs esot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: