Ceturtdien, 17. oktobrī, plkst. 13.00 teātra namā “Jūras vārti” mazie skatītāji varēs sekot līdzi vienmēr aizraujošajiem Emīla un Berlīnes zēnu piedzīvojumiem, ko mūsdienīgā iestudējumā izspēlēs Latvijas Leļļu teātris.

Vācu bērnu rakstnieka Ērika Kestnera darbs sajūsminājis bērnus jau gadu desmitiem, bet Latvijas Leļļu teātra iestudējums, kas veidots kā dzīvs komikss, pirmizrādi piedzīvoja 2014. gadā, uzreiz izpelnoties gan mazo, gan lielo skatītāju simpātijas. Iestudējuma režisors ir Ģirts Šolis, bet piedzīvojumiem bagātā stāsta tēlu lomās iejutīsies Matīss Millers, Dana Avotiņa-Lāce, Baiba Vanaga, Kristīna Varša, Santa Didžus, Mārtiņš Gailis, Artūrs Putniņš, Agris Krapivņickis, Anrijs Sirmais, Rūdolfs Apse, Rihards Zelezņevs un Druvis Anusāns.

“Emīls un Berlīnes zēni” ir brīnišķīga iespēja atgriezties pasaulē, kurā joprojām viss ir iespējams. Pasaulē, kurā pieaugušajiem nemaz nav droši uzticēt visus noslēpumus, kurā nepazīst nekādus “stāvokļus sabiedrībā” un citas pieaugušo muļķības. Pasaulē, kurā valda citi, nerakstīti likumi. Likumi, kuru pamatā ir īsta draudzība, godīgums, uzticēšanās un drosme, bet nav vietas ļaunprātīgai viltībai, nodevībai, vājumam un ļaunumam.

Izrādes radošā komanda radījusi mūsdienīgu, muzikālu izrādi dzīvā komiksa stilā, kurā skatītājiem būs iespēja dzīvot līdzi slavenā zēna Emīla Tišbeina dēkām lielpilsētā. Cenšoties atgūt nozagto naudu, mazais ceļotājs Berlīnē iepazīstas ar Gustavu un viņa draugiem. Kā tieši viņi satikās un kas notika ar svešo vīru katliņcepurē, visai neierastā manierē varēsiet uzzināt, noskatoties izrādi.

Viesizrādes organizē SIA “Kurzemes filharmonija” ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu. Biļetes iegādājamas teātra nama “Jūras vārti” (darba dienās) un koncertzālēs “Latvija” (no otrdienas līdz sestdienai) kasēs, kā arī visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Informējam, ka publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un publicitātei tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti teātra nama “Jūras vārti” mājas lapā un sociālajos kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: