Augusta pirmajā nedēļas nogalē Ventspils ielas, laukumi, parki un skvēri ir smaidošu ļaužu pilni. Klāt Pilsētas svētki! Trīs dienās vairāk nekā 50 aktivitāšu. Sestdiena, 3. augusts noslēgsies ar krāšņu uguņošanu Ostas ielas promenādē.

Vakara koncertā muzicēs iemīļotais mūziķis Intars Busulis un grupa "Abonementa orķestris", bet īpaši saulainu dziesmu programmu būs sarūpējuši tālie viesi - grupa "The Mariachis".

Grupā "The Mariachis" muzicē četri dalībnieki, kuru izcelsme ir tādas Dienvidamerikas valstis kā Meksika, Bolīvija un Čīle. Uzstājušies lielākajos mūzikas festivālos, tostarp, "Glastonbury", "Wireless", "Henley" un "Rewind". Mūziķiem bijis tas gods iesildīt pasaules zvaigzni Rodu Stjuartu viņa stadionu koncerttūrē Apvienotajā Karalistē. Savā repertuārā tā sauktajā mariači stilā grupa izpilda zināmākos žanra hitus "La Cuccaracha", "Bamboleo", "La Bamba", kā arī pilnīgai ballītes atmosfērai sarūpē pasaulē populāru dziesmu mariači kaverversijas. Kas zina, iespējams speciāli Ventspils svētkiem tiks nospēlēts arī kāds skaņdarbs kopā ar Latvijas mūziķiem.

Mūziķis Intars Busulis pēc piecu gadu pārtraukuma izdevis jaunu albumu "Spēlē savā burvju flautā", kura dziesmas un citus hītus būs iespēja dzirdēt svētku koncertā. Kopā ar mūsu pilsētā iemīļoto mūziķi uz skatuves redzēsim arī viņa ilggadējos skatuves partnerus – grupu "Abonementa orķestris".

Vakara vadītāji mazlietiņ romantiski, vokāli nelīdzsvaroti, dzejas apreibināti, Jūsu sirdssiltuma pieradināti – dueta "GRABULIS" aktieri Gints Grāvelis un Andris Bulis.

Pilna svētku programma sekos!

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • 0
    Kriko 11.07.2024, 09:43:50

    Latvijā ir tik daudz tiešām talantīgu mūziķu, bet Ventspilij viņus vajag atvilkt no Latīņamerikas. Jūs kaut reizi būtu paņemuši un Ventspils pilsētas svētkos saaicinājuši vietējos Ventspils reģiona mūziķus. Lai viņi arī nav iesildījuši Rodu Stjuartu, bet tie ir mūsu cilvēki un es personīgi labāk aizietu paklausīties uz mūsu pašu cilvēkiem, nevis kaut kādiem "papuasiem" Bet nu ko tad mēs mierpilsoņi. Par mums jau augstākās Ventspils kultūras dzīves Būtnes zin labāk, kas mums patīk baudīt. Jābūt klusam un pazemīgam un jābrauc baudīt Ventspilnieku mūziku uz Kuldīgu...

  • -8
    Ventspils Kultūras centrs 11.07.2024, 10:34:07

    Priecājamies, ka esat vienisprātis ar mums un novērtējat vietējos mūziķus. Šī gada svētku programmā to būs ļoti daudz. Mirkli pacietības, līdz izziņojam visu programmu. Vienlaikus lūdzam komentāros būt korektiem pret ikvienu mākslinieku.

  • -1
    Heinrich 11.07.2024, 11:29:59

    Nez ,vai Busulis nodziedās arī kādu dziesmu krieviski,civilokupantiem par prieku?

  • -3
    _āmen_ 11.07.2024, 14:35:33

    Dons, Busulis, Citi zēni un Musiqq visiem ir noriebušies. Kaut ko citu arī var uzaicināt?

  • 0
    Hugo Boss 11.07.2024, 15:31:13

    AC/DC ? Ramstain ? Led Zeppelin ? :))

  • 0
    sranskis 11.07.2024, 15:46:41

    Tie mūžam neapmierinātie paši arī ko var ieteikt vai tikai kunkstēt kā menopauzes pārņemtas vecmeitas?

  • -2
    Maija Pļavarāja 12.07.2024, 10:17:18

    Kriko- nosaukt meksikāņu tautas tik iecienīto mariači mūziku par papuasu mūziku var atļauties tikai neizglītots, augstprātīgs kurzemnieks. Nožēlojami, ka ir tādi ļaudis.

  • 0
    Kriko 16.07.2024, 08:46:35

    Jā, es esmu Latvietis un arī kurzemnieks. Un es par to nekaunos. Man ir tuva Latviešu mūzika. Nevis meksikāņu tautai tik tuvā mariači mūzika. Lai popusi dzied savai - tik tuvajai meksikāņu tautai. Ventspils nav Meksika. Ventspils ir Latvijas pilsēta Kurzemē. Un spriežot pēc komentāriem šeit, tā neuzskatu tikai es viens, bet vēl daži kurzemnieki.

  • -1
    redhaired 12.07.2024, 10:25:41

    _ tas laikam ventspilniekiem ir palicis no padomju laikiem - kad viss svešais savas rokās ... bija biezāks

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: