18. maijā ap pulksten 5.40 Valsts policijā saņemta informācija, ka Bangu ielā noticis ceļu satiksmes negadījums - jaunietis vadīja automašīnu “BMW”, būdams 1,15 promiļu reibumā un nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot kokam, kā rezultātā automašīna apgāzās.

Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas pasažiere, taču automašīnas vadītājs un divi pasažieri nogādāti medicīnas iestādē. Visi četri automašīnā esošie jaunieši bija pilngadīgi.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 4. daļas – par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas un iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Valsts policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā, tāpat nesēsties automašīnā, kur pie stūres atrodas iereibis vadītājs.

Aicinām nepalikt vienaldzīgiem un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Lasi vēl