9. jūnijā, Ventspilī notiks šī gada lielākie skriešanas svētki, tādēļ pilsētas iedzīvotāji, gan apmeklētāji aicināti iepazīties ar satiksmes ierobežojumiem pusmaratona dienā.

Pusmaratona skrējiena trase: Starts pie koncertzāles “Latvija” – Pāvila iela – Saules iela – Krustkalna iela – Ganību iela – Bērzu iela – Kuldīgas iela – Jūras iela – Ganību iela – Lielais prospekts – Kroņa iela – Kapteiņu iela – Kr.Valdemāra iela – Ostas iela (apgriešanās) – Kr.Valdemāra iela – Jaunā promenāde – Loču iela – Kroņa iela – Lielais prospekts – Finišs pie koncertzāles “Latvija”. Papildus atsevišķās vietās tiks slēgta vai ierobežota satiksme trasei tuvākajos ielu posmos.

TRASES PIRMĀ DAĻA – SATIKSME SLĒGTA NO PLKST. 9.00 LĪDZ PLKST. 12.10.

Trases posms – Pāvila iela (no Ganību ielas līdz Saules ielai), Saules iela (no Pāvila ielas līdz Krustkalna ielai), Krustkalna iela (no Saules līdz Ganību ielai), Ganību iela (No Krustkalna ielas līdz Bērzu ielai), Bērzu iela (no Ganību ielas līdz Zvaigžņu ielai) un Zvaigžņu iela (no Bērzu ielai līdz Sporta ielai).

No 9.00 līdz 12.10, ar policijas kontroli, trasi būs iespējams šķērsot Saules – Inženieru un Ganību – Inženieru ielu krustojumos.

Izbraukšana no trases iekšpusē izvietotajiem kvartāliem būs iespējama: Riņku – Puķu – Pāvila – Priežu ielu rajons pa Inženieru ielu, krustojumos ar Ganību ielu un Saules ielu.

TRASES OTRĀ DAĻA – SATIKSME SLĒGTA NO PLKST. 9.00 LĪDZ PLKST. 14.00.

Trases posms – Ielas ap Lielo laukumu, Lielais prospekts un Kroņu iela (no Kuldīgas ielas līdz Loču ielai), Kapteiņu iela, Kr.Valdemāra iela, Jaunā promenāde, Ostas iela ar apgriešanās punktu pie Kr.Valdemāra statujas, Loču iela (Kr.Valdemāra-Kroņu).

No 9.00 līdz 10.15, no 12.20 līdz 13.00 un no 13.35 līdz 14.00 ar policijas kontroli, trasi būs iespējams šķērsot Vasarnīcu un Lielā prospekta krustojumā.

Izbraukšana no trases iekšpusē izvietotajiem kvartāliem būs iespējama: Ostgala rajons (Karlīnes – Znotiņu – Patversmes – Zvejnieku – Austrumu – Smilšu ielas) Karlīnas ielas krustojumā ar Kapteiņu ielu.

Pasākuma laikā tiks ierobežota arī sabiedriskā transporta kustība pilsētā, tāpēc ir iespējama autobusu kavēšanās. Papildus informācija par sabiedriskā transporta ierobežojumiem tiks izvietota arī autobusu pieturās. Sīkāka informācija pieejama, zvanot pa tālruni 63622422.

Tiem ventspilniekiem un viesiem, kuri plāno ar autotransportu nokļūt uz Brīvdabas muzeju, Piejūras kempingu, pludmali un citiem objektiem Vasarnīcu ielas rajonā, iesaka izmantot Inženieru ielu.

Pusmaratona dalībniekiem un skatītājiem autotransporta novietošanai ieteicams izmantot Reņķa dārza auto stāvlaukumu.
Skrējējus trasē uzmundrinās un atbalstīs līdzjutēji, kā arī būs izvietoti vairāki atbalsta punkti.

Organizatori atvainojas ventspilniekiem par sagādātajām neērtībām un aicina piedalīties Ventspils pusmaratonā vai atbalstīt skrējējus.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -4
    Smoke 23.05.2024, 16:30:54

    Paldies, ka būs vismaz viena policijas regulētā pārbrauktuve Inženieru ielā...

    Velosezonas atklāšanas pasākumā tādas nebija. Attiecīgi nebija iespējams nokļūt no vienas pilsētas kreisā krasta puses uz citu. Nelīdzēja arī brauciens caur Cirpsteni. Diezgan nožēlojami bija redzēt, kā visi braukā turpu šurpu un cer atrast variantu, kā nenokavēt darbu, tikšanos, lidmašīnu utt. u.tml..

  • -4
    Trauklupata 23.05.2024, 17:47:27

    Kā tad tā
    Vajadzēja nobloķēt visu pilsētu,kā tas parasti notiek šādos sporta nodarbības.
    Un ka jau visiem,poh**.
    Kā autovadītāji varēs pārvietoties.
    Nevienam jau neienāk prātā,kad visas norises var rīkot ne jau pilsētas centrā,bet gan tādās vietās kur netraucē satiksmi
    Piemēram
    Gāliņciem
    Vecpilsēta
    Staldzene
    Bušinieku ezers
    Un citas lidzīgas vietas

  • -4
    Trauklupata 23.05.2024, 17:50:10

    Brīžiem liekas kad šādus pasakumus rīko nevis cilvēki kuri domātu ar galvas smadzenēm.
    Bet acīmredzot cilvēki kuri domā ar muguras lejasdaļā smadzenītēm

  • -3
    Aka 24.05.2024, 07:45:23

    Varbūt varat beidzot uz vienu dienu nolikt savu auto, līdz kaklam tā ikdienas braukāšana, vismaz svētdien ļaujiet no Jums atpūsties!!!!!!!!!

  • -1
    Krišs Daugulis 23.05.2024, 19:54:52

    Jau sen, kad Ventspilī ir kāds šāda veida pasākums, braucu prom. I garastāvoklis nav sabojāts, i paciemojos citviet.

  • -1
    Covid 19-24.ventspils.lv 24.05.2024, 05:03:13

    Ventspili mierīgi var izstaigāt kājām!
    Un ja nu jāved kāda smagāka krava,to var iepriekš izplānot uz citu laiku.
    P.S.Nebūt neatbalstu šādu pasākumu rīkošanu pilsētas ielās.Skriet varētu pa ārpuspilsētas ceļiem,kaut vai pa veco Užavas ceļu prom un atpakaļ.Kas gribēs būt skatītājs vai līdzjutējs,tas iekārtosies arī tur.Nevajag uzbāzties visiem iedzīvotājiem ar t.s. "veselīgo" dzīvesveidu.Dažam patīk sports,citam tuvāks ir spirts...

  • -2
    Aka 24.05.2024, 07:48:16

    Visās Latvijas pilsētās notiek aktīvi pasākumi, tikai Ventspilī pukst vienmēr, staigā retais. Pskataties uz sevi no malas, vou....

  • -2
    Kriko 24.05.2024, 10:28:44

    Šeit problēma ir uzpūsta no nekā. Vieni cepas, ka kāds skrien pa pilsētu, otri, ka viņus nepielūdz par šo viņu bizošanu. Šoreiz tehniski nu noteikti nav nevienam nekādas problēmas kaut kur nokļūt, ne arī izplānot savu svētdienu tā, lai varētu nokļūt. Šajā miestā, ko sauc par pilsētu ar rītdienu - Ventspili vispār nav nekādas problēmas kur nokļūt. Visas problēmas rada paši cilvēki. Mums vienkārši tauta ir pieradusi, ka var iziet no mājām 5 min pirms nokļūšanas galamērķī. Piecel savu tirsu ātrāk un izkusties laicīgāk un varbūr pārmaiņas pēc bez sava auto var aizšaut uz Rimčiku pazirkaķ kā tur nekad nav bijis, vēljoprojām nav un noteikti, ka tuvākajos 10 gados arī nebūs.

  • -2
    Zirgam jāsmejas 24.05.2024, 10:47:03

    Tikko Rīgas maratons arī cilvēkus besīja bet nu par ko? It sevišķi Ventspilī, kur visur var kājām aiziet. Lai labi skrienas!

  • 0
    Brīvā Latvija 25.05.2024, 08:26:14

    Apbraukt var sekojoši: Vasarnīcu iela - tad jāapbrauc kapi, tas ir, Grīšļu ielā pa kreisi līdz Saules ielai, tad pa labi, līdz pagriezienam (grantētais ceļš aiz lidlauka) uz mini zoo ''Buki'' un izbraucam uz Kuldīgas ceļa, kur pagriežoties pa kreisi nonākam pilsētā. Tas ir apmēram 8km. Šo maršrutu, ar velosipēdu, izbraucu pirms pāris dienām - ceļš labs, skaisti zied rapsis, no ceļa redzami zvēriņi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: