Ventspils Augstskolas profesionālā maģistra studiju programma “Lietišķo tekstu tulkošana” ir akreditēta dalībai Eiropas Komisijas organizētajā sadarbības tīklā “Eiropas maģistrs tulkošanā” (EMT), kas apliecina atbilstību starptautiski atzītiem kvalitātes standartiem tulkotāju sagatavošanā.

Tulkošanas studiju fakultātes studiju programma “Lietišķo tekstu tulkošana” ir akreditēta EMT tīklā uz nākamajiem pieciem gadiem – no 2024. līdz 2029. gadam. Augstskola šajā tīklā ir jau 13 gadus. Tas apliecina augsto studiju kvalitāti un izcilu jauno tulkotāju sagatavošanu.

EMT tīkla programmā nākamajiem pieciem gadiem (2024–2029) ir akreditētas tulkošanas studiju maģistra līmeņa programmas no 23 valstīm. Dalība EMT tīklā ir kvalitātes apliecinājums un šo kvalitātes zīmi piešķir tikai tām izglītības programmām, kas ir izstrādātas un tiek īstenotas atbilstoši Eiropas Komisijas standartiem un tirgus prasībām. EMT tīkla  programmu mērķis ir atbilst Eiropas Savienības augstākās izglītības prioritātēm – uzlabot tulkotāju sagatavošanas kvalitāti, lai veicinātu jauno speciālistu integrāciju darba tirgū.

2024./2025. akadēmiskajā gadā profesionālā maģistra studiju programma “Lietišķo tekstu tulkošana” tiks īstenota ar nosaukumu “Tulkošana un terminoloģija”. Studijas īstenošanas ilgums būs 1 vai 2 gadi atkarībā no iepriekš iegūtās izglītības. Pieteikšanās studijām būs atvērta no 16. jūlija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: